Προβάδισμα του Νικολά Σαρκοζί στον πρώτο γύρο των εκλογών δείχνει δημοσκόπηση
Μια νέα δημοσκόπηση φέρνει τον Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί, να προηγείται -για πρώτη φορά στη διάρκεια αυτής της προεκλογικής εκστρατείας- του υποψηφίου του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Φρανσουά Ολάντ, στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, ο οποίος θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα. Ωστόσο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Φρ.Ολάντ κερδίζει στον δεύτερο γύρο.
Μια νέα δημοσκόπηση φέρνει τον Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί, να προηγείται -για πρώτη φορά στη διάρκεια αυτής της προεκλογικής εκστρατείας- του υποψηφίου του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Φρανσουά Ολάντ, στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, ο οποίος θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα.
Ωστόσο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Φρ.Ολάντ κερδίζει στον δεύτερο γύρο.
Η δημοσκόπηση των Ifop/Fiducial που διεξήχθη για λογαριασμό διάφορων γαλλικών ΜΜΕ καταδεικνύει ότι ο Νικολά Σαρκοζί συγκεντρώνει το 28,5% της πρόθεσης ψήφου στον πρώτο γύρο που διεξάγεται στις 22 Απριλίου (το ποσοστό του στα τέλη Φεβρουαρίου ήταν 27%).
Το ποσοστό του Ολάντ υποχώρησε στο 27% από το 28,5%, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, η οποία δημοσιεύεται την Τρίτη.
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, ο Φρ.Ολάντ αναμένεται να κερδίσει άνετα στον δεύτερο γύρο στις 6 Μαΐου, με 54,5% στην πρόθεση ψήφου έναντι 45,5% για το Σαρκοζί.
Πάντως, και σε αυτή την περίπτωση η διαφορά μειώθηκε, με τον Φρ.Ολάντ να χάνει δύο ποσοστιαίες μονάδες, τις οποίες φέρεται να κερδίζει ο Ν.Σαρκοζί.
Επίσης, στον πρώτο γύρο η πρόεδρος και υποψήφια του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν φέρεται να έρχεται τρίτη με 16% στην πρόθεση ψήφου (μείωση του ποσοστού της κατά 1%), πριν από τον Φρανσουά Μπαϊρού, πρόεδρο του κεντρώου MoDem, ο οποίος συγκεντρώνει 13%.
Ο Ζαν-Λικ Μελενσόν, υποψήφιος του Μετώπου της Αριστεράς, συγκεντρώνει το 10% (το ποσοστό του ανήλθε κατά 1,5%).
Η Εύα Ζολί του οικολογικού EELV υποχωρεί στο 2,5% (μείωση κατά 0,5%), ο πρώην πρωθυπουργός Ντομινίκ ντε Βιλπέν και ο Νικολά Ντιπόν-Ενιάν συγκεντρώνουν 1% έκαστος, η οικολόγος Κορίν Λεπάζ του Cap21 και η Ναταλί Αρτό του Εργατικού Αγώνα 0,5%. Ο Φιλίπ Πουτού του LCR και ο Ζακ Σεμινάντ του κόμματος Αλληλεγγύη και Πρόοδος συγκεντρώνουν ποσοστό κατώτερο του 0,5% στην πρόθεση ψήφου.
Η δημοσκόπηση διεξήχθη στις 11 και 12 Μαρτίου 2012, σε ένα δείγμα 1.638 ανθρώπων 18 ετών και άνω, εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ιράν: Καταγγέλλει στον ΟΗΕ τη «σοβαρή παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας του» από τις ΗΠΑ
- «Στο γήπεδο» του Ιράν «βρίσκεται η μπάλα», δηλώνει ο Βανς
- Ειρηνικός Ωκεανός: 2 νεκροί σε νέα δολοφονική επίθεση των ΗΠΑ κατά ταχύπλοου
- Ο Βανς υποδεικνύει στον πάπα Λέοντα να ασχολείται με πνευματικά και «ηθικά ζητήματα»
- Ουγγαρία: «Λυπάται» ο Βανς για την ήττα Ορμπαν – Θα «συνεργαστούν πολύ καλά» με τον Μαγιάρ
- Ιράν: Δεν πρέπει να ξαναρχίσουν οι εχθροπραξίες, τονίζει ο Λαβρόφ στον Αραγτσί