Αλλαγή διοικήσεων σε ασφαλιστικά ταμεία εξετάζει η κυβέρνηση, λέει ο Ηλ. Πλασκοβίτης
«Όταν βλέπουμε κάποιες διοικήσεις ασφαλιστικών ταμείων να μην ασκούν υπεύθυνη διοίκηση, μας προβληματίζει και σκεφτόμαστε την αλλαγή τους με νέες διοικήσεις για την καλύτερη διαχείριση των χρημάτων των ασφαλισμένων», δήλωσε το Σάββατο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης, αναφερόμενος στις διοικήσεις των Ταμείων που δεν συναίνεσαν στο «κούρεμα» των ομολόγων.
Η κυβέρνηση εξετάζει αλλαγές στις διοικήσεις ορισμένων ασφαλιστικών ταμείων, είπε το Σάββατο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης, μιλώντας στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ».
«Όταν βλέπουμε κάποιες διοικήσεις ασφαλιστικών ταμείων να μην ασκούν υπεύθυνη διοίκηση, μας προβληματίζει και σκεφτόμαστε την αλλαγή τους με νέες διοικήσεις για την καλύτερη διαχείριση των χρημάτων των ασφαλισμένων», είπε.
Σε ό,τι αφορά το PSI, ο κ. Πλασκοβίτης ανέφερε πως «μειώθηκε το πρωτογενές έλλειμμα, αλλά ακόμα δεν φθάσαμε σε πρωτογενή πλεονάσματα».
»Η κρισιμότητα της κατάστασης παραμένει αλώβητη, έστω και εάν τώρα ξεπεράσαμε έναν επικίνδυνο κάβο» σημείωσε.
Νωρίτερα, αυτή την εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, άσκησε σκληρή κριτική σε όσες διοικήσεις απάντησαν αρνητικά στο «κούρεμα».
Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για «μικροκομματικά και συνδικαλιστικά κριτήρια, βλαπτική και επικίνδυνη απόφαση και ψευτοσυνδικαλιστικούς λόγους που έθεσαν σε κίνδυνο τα ταμεία και τους συνταξιούχους», ενώ αναφέρθηκε και σε «επανεξέταση του τρόπου διοίκησης των ταμείων».
Από την πλευρά της η ΓΣΕΕ απάντησε στον υπουργό Οικονομικών, λέγοντας ότι «οι ευθύνες του πολιτικού συστήματος και κυρίως των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ για τη λεηλάτηση των Tαμείων είναι συγκεκριμένες και δεν έχουν αποδοθεί ποτέ», ενώ αναφερόμενη ειδικότερα στον κ. Βενιζέλο ζήτησε «να σταματήσει να μας κουνά το δάχτυλο και να μας υποδεικνύει ποιο είναι το συμφέρον μας και ας προχωρήσει, αν μπορεί, σε αυτοκριτική και καταλογισμό ευθυνών για την καταλήστευση των αποθεματικών των Ταμείων μας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΠΑΕ ΑΕΚ: «Δύναμη και κουράγιο Τραϊανέ. Είμαστε στο πλευρό σου» (pic)
- Ξεπέρασαν τα 51,7 δισ. ευρώ τα χρέη στο ΚΕΑΟ / ΕΦΚΑ – Λύση ή παρηγοριά η νέα ρύθμιση των 72 δόσεων;
- Ηράκλειο: Νέα στοιχεία στην υπόθεση κακοποίησης της 3χρονης – Τα δύο νεκρά μωρά και το τεστ DNA
- ΠΑΣΟΚ: Γιατί αποχώρησε η κοινοπραξία ExxonMobil – HELLENiQ Energy από την Κρήτη;
- Η ηρεμία του να ξέρεις ότι είσαι, επιτέλους, σπίτι
- Το βίντεο της ΚΑΕ Ολυμπιακός με όσα έγιναν στο Δημοτικό Θέατρο: «Το πάρτι της ζωής μας»
