Ράλλυ στο Μεξικό 1ο σκέλος: Η “κατάρα” της πρώτης θέσης
Οι οδηγοί της Citroen S.Loeb και Μ.Hirvonen έχουν τις δύο πρώτες θέσεις με τον Mads Ostberg να είναι τρίτος.Πολύ κοντά τους είναι οι:J.M.Latvala και Petter Solberg (Castrol Ford Fiesta WRC).
Το πρώτο σκέλος του ράλλυ στο Μεξικό ήταν υπόθεση των δύο οδηγών της Red Bull Total Citroen με τους Sebastien Loeb και Mikko Hirvonen να εναλλάσσονται στην πρώτη θέση. Αυτήν τη φορά τα δεν ήταν αιτία η ταχύτητα των DS3 και των οδηγών τους αλλά οι ατυχίες που αντιμετώπισαν οι οδηγοί της ομάδας της Ford.
Η ατυχίες ήταν τόσο έντονες σαν να υπήρχε μία… κατάρα στην πρώτη θέση. ΄Έτσι στην πρώτη κιόλας Ειδική Διαδρομή της ημέρας, ο Petter Solberg, που ήταν πρώτος στη γενική κατάταξη, είχε ένα κατεστραμμένο ελαστικό και ένα τετ – α – κε και έχασε πάνω από 1 λεπτό. Μετά από 2 Ειδικές Διαδρομές ο P.Solberg βρήκε ξανά το ρυθμό του και κατάφερε να φτάσει ως την 6η θέση της γενικής κατάταξης.
Μετά ήταν η σειρά του Jari-Matti Latvala να περάσει από την άτυχη πρώτη θέση. Στην τελευταία Ειδική Διαδρομή πριν το service park ήρθε και γι’ αυτόν η… καταστροφή. Χτύπησε σε ένα βράχο που δεν υπήρχε στις σημειώσεις του και έσπασε την εμπρός ανάρτηση του Ford Fiesta RS WRC. Η απώλεια σε χρόνο ήταν πάνω από 1,5 λεπτό και εκεί όλα παραλίγο να τελειώσουν για τον Φινλανδό.
Ο J.M.Latvala όμως δεν «παρέδωσε τα όπλα» και στις Ειδικές Διαδρομές του απογευματινού loop οι χρόνοι του ήταν εκπληκτικοί. Το αποτέλεσμα ήταν ο J.M.Latvala στο τέλος της ημέρας να έχει φτάσει στην 4η θέση, και να έχει μειώσει τη διαφορά σχεδόν στο 1 λεπτό.
Έτσι οι δύο εργοστασιακοί οδηγοί της Citroen εκτός από τη δική τους «μάχη» για την πρωτιά έχουν να ανησυχούν και για τους οδηγούς της Ford που πλησιάζουν. Οι συνθήκες αυτές δείχνουν να ευνοούν τον Sebastien Loeb.
Ο Γάλλος, έστω και με μικρή διαφορά, κατάφερε να είναι ταχύτερος από το συναθλητή του Mikko Hirvonen σχεδόν σε όλες τις Ειδικές Διαδρομές της ημέρας και έτσι έφτασε να έχει μια διαφορά 4,5 δευτερολέπτων.
Το τέλος της 1ης ημέρας του αγώνα πάντως βρήκε στην 3η θέση τον Mads Ostberg. Ο Νορβηγός κάνει έναν ώριμο αγώνα αλλά δύσκολα θα μείνει εκεί αφού έχει πίσω του τους J.M.Latvala και P.Solberg.
Στις απώλειες της ημέρας ανήκουν ο Thierry Neuville και ο Paulo Nobre. Ο νεαρός Βέλγος της Citroen Junior Team εντυπωσίασε το πρωί με τους χρόνους του και είχε μια πολύ καλή θέση στη γενική κατάταξη, αλλά το απόγευμα είχε έξοδο και η ζημιά που έκανε στο DS3 ήταν πολύ μεγάλη για να συνεχίσει. Ο Βραζιλιάνος της Mini από την αρχή ήταν εκτός ρυθμού και μετά ήρθε και η εγκατάλειψη, ωστόσο θα συνεχίσει το Σάββατο με Rally 2.
Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε και τις ξαφνικές αλλαγές του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις οι οποίες ανέδειξαν νέους πρωταγωνιστές όπως ο Nasser Al – Attiyah (Qatar Citroen DS3 WRC) ο οποίος κέρδισε την Υπερειδική διαδρομή (την πρώτη του στο WRC).
Το πρόγραμμα της 2ης ημέρας (Σάββατο 10 Μαρτίου) στο Ράλι στο Μεξικό περιλαμβάνει 7 Ειδικές Διαδρομές με περισσότερα αγωνιστικά χιλιόμετρα από την Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί (για την Ελλάδα) ξημερώματα Κυριακής.
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 1ΟΥ ΣΚΕΛΟΥΣ
1ος.Sebastien Loeb (Red Bull Total Citroen DS3 WRC) 1.24:46,4”
2ος.Mikko Hirvonen (Red Bull Total Citroen DS3 WRC) + 11,2”
3ος.Mads Ostberg (Adapta Ford Fiesta WRC) + 1: 11,9”
4ος.Jari-Matti Latvala (Castrol Ford Fiesta WRC) + 1: 27,9”
5ος.Petter Solberg (Castrol Ford Fiesta WRC) + 1: 35,4”
6ος.Ott Tanak (M – Sport Ford) + 1:36,7”
7ος.Evgeny Novikov (M – Sport Ford Fiesta WRC) + 2:02,0”
8ος Chris Atkinson (Monster Ford Fiesta WRC) + 2: 33,7”
9ος.Nasser Al – Attiyah (Qatar Citroen DS3 WRC) + 2:48,6”
10ος.Armindo Araujo (Portugal Mini JCWRT) + 3: 30,2”
auto.in.gr
- LIVE: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός
- Χάνει το ματς με την ΑΕΚ ο Μορόν
- Μήπως με βίασαν και δεν το θυμάμαι; – Σοκάρουν οι αποκαλύψεις στη σειρά ντοκιμαντέρ για τον Diddy
- Θεσσαλονίκη: Σκηνές πανικού μετά την επίθεση με χημικά σε αγρότες στα «Πράσινα Φανάρια» – Δείτε βίντεο
- «Σε οικονομική ασφυξία οι δήμοι» – 24ωρη απεργία προκήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ
- Ανακαλείται μη ασφαλές τρόφιμο από τον ΕΦΕΤ

