Στο 7,5% η ύφεση το τέταρτο τρίμηνο βάσει της ΕΛΣΤΑΤ
Βαθύτερη περιδίνηση της ελληνικής οικονομίας στην κρίση δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, με τη συρρίκνωση του ΑΕΠ να φτάνει το 7,5% στο τέταρτο τρίμηνο σε ετήσια βάση, διαμορφώνοντας έτσι την ύφεση στο 6,95% για ολόκληρο το έτος. Καθίζηση στη συνολική καταναλωτική δαπάνη το τέταρτο τρίμηνο, μείωση 6,1% των εξαγωγών αλλά και του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου, η οποία εν μέρει αντιστάθμισε τη μείωση του ΑΕΠ.
Βαθύτερη περιδίνηση της ελληνικής οικονομίας στην κρίση δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, με τη συρρίκνωση του ΑΕΠ να φτάνει το 7,5% στο τέταρτο τρίμηνο σε ετήσια βάση, διαμορφώνοντας έτσι την ύφεση στο 6,95% για ολόκληρο το έτος.
Στο τέταρτο τρίμηνο καταγράφεται καθίζηση στη συνολική καταναλωτική δαπάνη, μείωση 6,1% των εξαγωγών αλλά και του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου, η οποία εν μέρει αντιστάθμισε τη μείωση του ΑΕΠ.
Στην πρώτη της εκτίμηση, στα μέσα Φεβρουαρίου, η ΕΛΣΤΑΤ τοποθετούσε τη συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας στο 7% στο τέταρτο τρίμηνο.
- Δείτε τους πίνακες της ΕΛΣΤΑΤ με τα στοιχεία δ’ τριμήνου
Βάσει των μη εποχικά διορθωμένων στοιχείων που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, η συνολική καταναλωτική δαπάνη παρουσίασε μείωση κατά 7,9%.
Οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών συρρικνώθηκαν κατά 6,1% -με τις εξαγωγές αγαθών να υποχωρούν κατά 10,7% και τις εξαγωγές υπηρεσιών κατά 1,3%.
Οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών μειώθηκαν κατά 14,2%, με μείωση 13,5% για τα αγαθά και 16,4% για τις υπηρεσίες.
Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου μειώθηκε κατά 31,8%, αντισταθμίζοντας έτσι εν μέρει τη μείωση του ΑΕΠ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λούβρο: Υπό πίεση μετά από μια καταστροφική χρονιά
- Ράσφορντ: «Όταν μεγάλωσα συνειδητοποίησα τι είχε περάσει η μητέρα μου»
- IRIS: Διπλασιάζεται το όριο μεταφοράς χρημάτων μεταξύ ιδιωτών
- Ο Λαμίν Γιαμάλ έπαιξε ποδόσφαιρο με νεαρούς θαυμαστές του στο Ντουμπάι (vid)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 26.12.2025]
- Πληρωμές: Kάρτα ή μετρητά; Tι προτιμούν οι Έλληνες
