Δεν αποκλείει τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, ούτε ο καγκελάριος της Αυστρίας
Η Ελλάδα ενδέχεται να χρειαστεί και τρίτο πακέτο βοήθειας τα επόμενα χρόνια, παρόλο που ακόμα αγωνίζεται να εξασφαλίσει την έγκριση του δεύτερου, φέρεται να δήλωσε ο Καγκελάριος της Αυστρίας Β.Φάιμαν. «Δεν θα εμπιστευόμουν κάποιον που υποστηρίζει ότι το τωρινό επίπεδο βοήθειας για την Ελλάδα είναι αρκετό. Το αν είναι αρκετά τα χρήματα, θα εξαρτηθεί από την ικανότητα της Ελλάδας να εφαρμόσει τα μέτρα αυτά μετά από αρκετές εκλογικές αναμετρήσεις» είπε. Η εκτίμηση αυτή έρχεται δε να προστεθεί στις αντίστοιχες που φαίνεται να κυκλοφορούν στην Γερμανία, με το γερμανικό Spiegel μάλιστα επικαλούμενο υπολογισμούς της τρόικας, να τοποθετεί τη νέα βοήθεια στα 50 δισ. ευρώ.
Η Ελλάδα ενδέχεται να χρειαστεί και τρίτο πακέτο βοήθειας τα επόμενα χρόνια, παρόλο που ακόμα αγωνίζεται να εξασφαλίσει την έγκριση του δεύτερου προγράμματος, φέρεται να δήλωσε ο Αυστριακός Καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Oesrerreich.
Η εκτίμηση αυτή έρχεται να προστεθεί στις αντίστοιχες που φαίνεται να κυκλοφορούν στην Γερμανία με το γερμανικό Spiegel μάλιστα επικαλούμενο υπολογισμούς της τρόικας, να τοποθετεί τη νέα βοήθεια στα 50 δισ. ευρώ.
«Δεν θα εμπιστευόμουν κάποιον που υποστηρίζει ότι το τωρινό επίπεδο βοήθειας για την Ελλάδα είναι αρκετό. Το αν είναι αρκετά τα χρήματα που έχουν δοθεί, θα εξαρτηθεί από την ικανότητα της Ελλάδας να εφαρμόσει τα μέτρα αυτά μετά από αρκετές εκλογικές αναμετρήσεις» δήλωσε σχετικά ο Αυστριακός Καγκελάριος, σύμφωνα με τη διαδικτυακή πύλη για ευρωπαϊκά θέματα eurobserver.com. που φιλοξενεί τις δηλώσεις αυτές σε άρθρο με τίτλο ««Αυστρία: Δεν αποκλείεται τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα».
Εν συνεχεία το δημοσίευμα αναφέρει ότι όπως δημοσίευσε το περιοδικό Der Spiegel, που επικαλείται προσχέδιο έκθεσης της τρόϊκα, η Ελλάδα ενδεχομένως χρειαστεί άλλα 50 δισ. ευρώ το 2015, καθώς δεν θα είναι σε θέση να επιστρέψει στις αγορές για να δανειστεί χρήματα.
Το περιοδικό υποστηρίζει ότι η γερμανική κυβέρνηση ζήτησε την απάλειψη αυτής της παραγράφου, καθώς δεν επιθυμεί να αποσπαστεί η προσοχή από το δεύτερο πακέτο βοήθειας, που συζητείται ακόμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ινφαντίνο: «Το Ιράν θα παίξει στο Μουντιάλ»
- Θεσσαλονίκη: Σοβαρός τραυματισμός 5χρονου σε νηπιαγωγείο στον Εύοσμο – Υπέστη ακρωτηριασμό
- Ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος – Ο σχεδιασμός της Πολιτικής Προστασίας
- Ναν: «Σκέφτηκα τον Κόμπι στο σουτ του Χέιζ-Ντέιβις»
- Akylas: Με την ελληνική σημαία έφυγε για τη Βιέννη
- Πρωτομαγιά: το κόκκινο νήμα του αγώνα, της θυσίας και της αξιοπρέπειας
- Ποιοι κλάδοι μπαίνουν στο στόχαστρο της Επιθεώρησης Εργασίας – Τα πρόστιμα στους παραβάτες
- «Η Γιουβέντους δίνει 6 εκατ. ευρώ τον χρόνο στον Λεβαντόφσκι»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442