Η Eυρωζώνη δεν έχει ξεπεράσει ακόμα την κρίση, λέει η Άνγκελα Μέρκελ
Η Ευρωζώνη πολύ απέχει από το να έχει επιλύσει την κρίση χρέους, παρά τη σχετική ηρεμία στις χρηματαγορές, προειδοποίησε την Παρασκευή η Γερμανίδα καγκελάριος. «Είμαστε ακόμα σε μια εύθραυστη κατάσταση», είπε η Άνγκελα Μέρκελ στις δηλώσεις της μετά το τέλος της διήμερης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, στις Βρυξέλλες, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από τις αισιόδοξες τοποθετήσεις του Νικολά Σαρκοζί και άλλων Ευρωπαίων ηγετών.
Η Ευρωζώνη πολύ απέχει από το να έχει επιλύσει την κρίση χρέους, παρά τη σχετική ηρεμία στις χρηματαγορές, προειδοποίησε την Παρασκευή η Γερμανίδα καγκελάριος.
«Είμαστε ακόμα σε μια εύθραυστη κατάσταση», είπε η Άνγκελα Μέρκελ στις δηλώσεις της μετά το τέλος της διήμερης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, στις Βρυξέλλες, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από τις αισιόδοξες τοποθετήσεις του Νικολά Σαρκοζί και άλλων Ευρωπαίων ηγετών.
«Κάναμε πρόοδο, αλλά θα ήταν πολύ πρόωρο το να πούμε ότι τώρα η κρίση έχει λήξει» πρόσθεσε.
Πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά προτού η Ευρωζώνη επανέλθει σε μια «εντελώς φυσιολογική κατάσταση», τόνισε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Την ενίσχυση των ΟΤΑ ζητά η Μιλένα Αποστολάκη – «Χιλιάδες εργαζόμενοι σε ομηρεία και εργασιακή ανασφάλεια»
- Ανησυχία για τον Ντέρι της Τσέλσι: Χτύπησε στο κεφάλι και έπεσε στο έδαφος αναίσθητος (vid)
- Όταν οι Metallica ήρθαν για πρώτη φορά στην Αθήνα το 1993
- ΗΠΑ: «Προσωρινή παρέκκλιση» η υψηλή τιμή του πετρελαίου – Καλεί την Κίνα να βοηθήσει στο άνοιγμα του Ορμούζ
- ΟΗΕ: Οι γυναίκες πληρώνουν (πάλι) το τίμημα από το αυξανόμενο χρέος
- On-Field Capers à la Italiana: What Connects Three Championship Derbies of Shame (videos)


