Για απασχόληση και κοινωνική δικαιοσύνη διαδηλώνουν τα ευρωπαϊκά συνδικάτα
Με το σύνθημα «Αρκετά» και το μήνυμα προς τους πολιτικούς ότι υπάρχουν εναλλακτικές απέναντι στη λιτότητα διαδηλώνουν σήμερα, Τετάρτη, τα ευρωπαϊκά συνδικάτα. Η νέα ευρωπαϊκή ημέρα δράσης έρχεται την παραμονή της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών και η Ευρωπαίοι εργαζόμενοι ζητούν από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των «27» να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας και την κοινωνική δικαιοσύνη, τονίζοντας ότι το νέο Δημοσιονομικό Σύμφωνο που τίθεται προς επίσημη έγκριση θεσμοθετεί τη λιτότητα και οδηγεί στην ύφεση.
Με το σύνθημα «Αρκετά» και το μήνυμα προς τους πολιτικούς ότι υπάρχουν εναλλακτικές απέναντι στη λιτότητα διαδηλώνουν σήμερα, Τετάρτη, τα ευρωπαϊκά συνδικάτα. Η νέα ευρωπαϊκή ημέρα δράσης έρχεται την παραμονή της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών και η Ευρωπαίοι εργαζόμενοι ζητούν από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των «27» να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας και την κοινωνική δικαιοσύνη.
«Πρέπει να βάλουμε την απασχόληση και την κοινωνική δικαιοσύνη στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων» τονίζει η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ETUC), υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν εναλλακτικές στη λιτότητα και τη δημοσιονομική πειθαρχία που προβάλλονται ως απάντηση στην κρίση χρέους που μαστίζει την Ευρώπη.
Αυτό που χρειαζόμαστε είναι σχέδιο ανάκαμψης και βιώσιμης ανάπτυξης, τονίζει η ETUC επισημαίνοντας ότι το νέο Δημοσιονομικό Σύμφωνο, που πιθανότατα θα υιοθετηθεί στη Σύνοδο Κορυφής, απειλεί να βυθίσει την Ευρώπη στην ύφεση και ουσιαστικά είναι μία Συνθήκη που θεσμοθετεί τη λιτότητα.
«Δεν υπάρχει ένα κοινό σχέδιο που να δίνει μια κοινωνική διάσταση στην Ευρώπη. Είναι μια Ευρώπη της αγοράς» δηλώνει ο γενικός γραμματέας του μεγαλύτερου συνδικάτου της Γαλλίας CGT, Μπερνάρ Τιμπό.
«Αυτή η επιλογή της ευρωπαϊκής Συνθήκης που επιβάλλει δημοσιονομικούς περιορισμούς, ένα πλαίσιο εθνικών πολιτικών για περιορισμούς μας οδηγεί στην ύφεση» σημειώνει ο Τιμπό, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο το γεγονός ότι δεν ζητείται η γνώμη του λαού σε τόσο σημαντικά θέματα -ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί απέρριψε την Τρίτη κάθε ενδεχόμενο δημοψηφίσματος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σημάδια ανάκαμψης για το ελαιόλαδο – Οι προοπτικές για την επόμενη δεκαετία
- Έξαλλος με τη διαιτησία ο Μουρίνιο: «Για εμένα κερδίσαμε 3-2» (vid)
- Γιατί η χτένα είναι… μπαμπούλας για τον σκύλο; – Ο τρόπος για να ξεπεράσει κάθε του ανησυχία
- Τα essentials για χιονισμένες εξορμήσεις
- Αγρότες: Μετά την Πρωτοχρονιά αποφασίζουν για τη συνέχεια των κινητοποιήσεων – Την ίδια συνταγή ακολουθεί η κυβέρνηση
- Εξιχνιάστηκαν κλοπές και απάτες στη Θεσσαλονίκη – Εμπλέκονται 14 άτομα



