Αύξηση 7% στα τιμολόγια Υψηλής Τάσης ανακοίνωσε η ΔΕΗ
Σε διευκρινίσεις σχετικά με το ύψος των αυξήσεων στα τιμολόγια των μεγάλων βιομηχανικών πελατών (τιμολόγια Υψηλής Τάσης) προχώρησε η ΔΕΗ. Η μεσοσταθμική αύξηση για το 2012, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, διαμορφώθηκε σε 7%, ενώ υποστηρίζει ότι σε αρκετούς πελάτες προκύπτουν μειώσεις.
Σε διευκρινίσεις σχετικά με το ύψος των αυξήσεων στα τιμολόγια των μεγάλων βιομηχανικών πελατών (τιμολόγια Υψηλής Τάσης) προχώρησε η ΔΕΗ.
Η μεσοσταθμική αύξηση για το 2012, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, «διαμορφώθηκε σε 7% και σε αρκετούς πελάτες προκύπτουν μειώσεις».
Η εταιρεία επισημαίνει ότι οι τιμές για του πελάτες υψηλής τάσης παρέμεναν παγωμένες από τον Ιούλιο του 2008, ενώ ανοδικά κινήθηκαν οι διεθνείς τιμές καυσίμων και οι τιμές αγορών στην χονδρεμπορική αγορά το 2011 και 2012.
Από την προηγούμενη χρονιά ξεκίνησε η διαβούλευση με τους πελάτες της, επισημαίνει.
«Ικανοποιήσαμε το σύνολο σχεδόν των αιτημάτων τους, όπως προκύπτει από τις τιμολογιακές προτάσεις που τους γνωστοποιήσαμε τον Ιούλιο του 2011, το Δεκέμβριο του 2011 και το Φεβρουάριο του 2012» λέει στην ανακοίνωση.
«Τα κοστολογικά στοιχεία των τιμολογίων Υψηλής Τάσης είχαν τεθεί υπόψη της ΡΑΕ ήδη από τον Απρίλιο του 2011 και τον Ιούνιο ολοκληρώθηκε ο έλεγχος τους. Όλες οι νεότερες προτάσεις μας γνωστοποιούνται ταυτόχρονα στη ΡΑΕ, και της παρέχεται κάθε διευκρίνιση που ζητείται. Στη βάση της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού, τα νέα τιμολόγια Υψηλής Τάσης θα πρέπει να αντιπροσωπεύουν, τουλάχιστον, το κόστος της επιχείρησης», σημειώνει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μαρινάκης: Ανοιχτή στον διάλογο με τους αγρότες η κυβέρνηση, αλλά με όρους και προϋποθέσεις
- Αυτή είναι η νέα εθνική στρατηγική των ΗΠΑ – Ο Τραμπ σπάει τα ταμπού
- LIVE: Άστον Βίλα – Άρσεναλ
- ΗΠΑ: Τραγωδία στο Τενεσί – Παππούς και 3 μηνών εγγονή κατασπαράχθηκαν από τα σκυλιά της οικογένειας
- Live streaming: Ολυμπιακός – Πανσερραϊκός
- Ρωσικά drones και πύραυλοι έπληξαν σιδηροδρομικό κόμβο κοντά στο Κίεβο, λέει η Ουκρανία

