Στην Άγκυρα ο Αμπάς μετά τη συμφωνία με τη Χαμάς για κυβέρνηση συνεργασίας
Στην Τουρκία αναμένεται ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς για συνομιλίες σχετικά με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή υπό το φως της συμφωνίας που επιτεύχθηκε για συγκρότηση παλαιστινιακής κυβέρνησης εθνικής ενότητας ανάμεσα στη Φατάχ και τη Χαμάς. Ο Μαχμούντ Αμπάς συναντάται την Τρίτη με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου και την Τετάρτη με τον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν και τον πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ.
Ρόλο διαμεσολαβητή επιδιώκει η Άγκυρα
Στην Τουρκία αναμένεται ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς για συνομιλίες σχετικά με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή υπό το φως της συμφωνίας που επιτεύχθηκε για συγκρότηση παλαιστινιακής κυβέρνησης εθνικής ενότητας ανάμεσα στη Φατάχ και τη Χαμάς.
Ο Μαχμούντ Αμπάς συναντάται την Τρίτη με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου και την Τετάρτη με τον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν και τον πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ.
Διπλωματικές πηγές στην Άγκυρα -η οποία σταθερά επιδιώκει ρόλο μεσολαβητή ανάμεσα στη Φατάχ και τη Χαμάς- δήλωσαν πως στο επίκεντρο των επαφών του Αμπάς θα βρεθούν όλες οι πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή, περιλαμβανομένης της συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής ενότητας.
Ο Μαχμούντ Αμπάς και ο εξόριστος ηγέτης της Χαμάς Χάλεντ Μεσάαλ συναντήθηκαν την περασμένη Τετάρτη στο Κάιρο για νέες συνομιλίες σχετικά με τη συγκρότηση της κυβέρνησης συνεργασίας.
Η συμφωνία μεταξύ της Φάταχ του Μαχμούντ Αμπάς και της ισλαμιστικής Χαμάς προβλέπει τη συγκρότηση προσωρινής κυβέρνησης, η οποία θα οργανώσει τη διεξαγωγή προεδρικών και βουλευτικών εκλογών εντός των προσεχών μηνών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Δημοτική Αγορά Κυψελης: Όλες οι εκδηλώσεις του μήνα
- Τέλος από τον Αστέρα Τρίπολης ο Ράσταβατς
- Ισπανία: Αποχωρούν τα αμερικανικά αεροσκάφη – «Οι βάσεις δεν χρησιμοποιούνται για επιθέσεις στο Ιράν» λέει η Κυβέρνηση
- «Η σκλήρυνση κατά πλάκας σκοτώνει»: Η Kριστίνα Άπλγκέϊτ και η σκληρή αλήθεια της – Κακοποίηση στα 5, καρκίνος, και στο βάθος, φάρος
- Οι ειρηνευτικές συνομιλίες θα πραγματοποιηθούν παρά τον πόλεμο των ΗΠΑ με το Ιράν, δηλώνει ο Ζελένσκι
- Αγνοείται ο αδερφός του Χορντ της Μακάμπι – Η έκκληση του Ματίας Λεσόρ (pics)

