Η υποβάθμιση της Ελλάδας σε «επιλεκτική χρεοκοπία» μάλλον θα είναι σύντομη, λέει η Standard & Poor’s
Το διάστημα στο οποίο η Standard & Poor's θα διατηρήσει την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας στην κατηγορία της «επιλεκτικής χρεοκοπίας» (selective default) μάλλον θα είναι μικρό, είπε την Δευτέρα ο αναλυτής του οίκου Μόριτζ Κρέμερ. Ωστόσο, όπως επισήμανε, «το σημαντικότερο θέμα δεν είναι πότε θα αρθεί, αλλά αν θα είναι η τελευταία που συμβαίνει»
Το διάστημα στο οποίο η Standard & Poor’s θα διατηρήσει την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας στην κατηγορία της «επιλεκτικής χρεοκοπίας» (selective default) μάλλον θα είναι μικρό, ωστόσο, υπάρχει ο κίνδυνος η χώρα να χρεοκοπήσει αργότερα, είπε την Δευτέρα ο αναλυτής του οίκου Μόριτζ Κρέμερ.
Αργά την Δευτέρα, η S&P υποβάθμισε την Ελλάδα σε μια κίνηση που ήταν αναμενόμενη μετά την ανακοίνωση του PSI.
Είναι ο δεύτερος οίκος που υποβάθμισε την Ελλάδα μετά την κίνηση της Fitch την περασμένη εβδομάδα.
«Είναι προφανής η πιθανότητα να πρόκειται για μια σύντομη χρεοκοπία, που θα αρθεί», δήλωσε στην τηλεόραση του Reuters Insider.
«Το σημαντικότερο θέμα δεν είναι πότε θα αρθεί, αλλά αν θα είναι η τελευταία που συμβαίνει», προσέθεσε με νόημα.
«Νομίζω ότι η αξιολόγηση που θα δοθεί μετά την χρεοκοπία της Ελληνικής Δημοκρατίας θα δώσει κάποιες ενδείξεις για το ποιες είναι οι πιθανότητες μιας ακόμη αναδιάρθρωσης στο μέλλον», σημείωσε.
Σχετικά με την αξιολόγηση που θα δώσει ο οίκος στην Ελλάδα στο μέλλον, η S&P είπε ότι αυτή θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές εξελίξεις, τις προοπτικές ανάπτυξης και το ύψος του δημοσίου χρέους που δεν θα αναδιαρθρωθεί.
«Εκτιμούμε ότι υπάρχουν πολλά ερωτηματικά και στα τρία αυτά μέτωπα», επισήμανε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μπενίτεθ: «Πρέπει να προσεγγίσουμε με τη σωστή νοοτροπία τα παιχνίδια – Να μην κάνουμε ανόητα λάθη»
- Αγρότες: Μπλόκο και στις Μικροθήβες – Παρέκαμψαν τα ΜΑΤ και έκλεισαν την Εθνική Οδό – «Δεν κάνουμε βήμα πίσω»
- Νότια Αφρική: Ένοπλοι σκότωσαν 11 άτομα, ανάμεσά τους και ένα 3χρονο παιδί σε ξενώνα
- Ο Μάικλ Τζόρνταν σε νομική μάχη με τη NASCAR
- Άννα Βίσση: Η αποθεωτική πρεμιέρα για τα 10 χρόνια «Hotel Ερμού»
- Κακοκαιρία Byron: Ξεπέρασε τα 260 χιλιοστά το ύψος της βροχής στη Βλυχάδα Αττικής

