Ως νέος ήμουν ακτιβιστής της Δεξιάς, λέει ο Μάκης Βορίδης
«Πράγματι, ως νέος ήμουν ένας ακτιβιστής της Δεξιάς. Και εκείνες οι εποχές είχαν φασαρίες και σε μερικές από εκείνες τις φασαρίες έχω συμμετάσχει» δήλωσε ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης μιλώντας στον Βήμα 99,5. Σχολιάζοντας δηλώσεις του Γ.Καρατζαφέρη για την προσχώρησή του στη ΝΔ, ο κ. Βορίδης θέλησε να κλείσει τη συζήτηση αναφέροντας: «Καταλαβαίνω ότι ένας χωρισμός μπορεί να δημιουργήσει πικρά συναισθήματα. Εγώ δεν θα μπω σε αυτήν τη συζήτηση των αντεγκλήσεων.
«Πράγματι, ήμουν ως νέος ένας ακτιβιστής της Δεξιάς. Και εκείνες οι εποχές είχαν φασαρίες και σε μερικές από εκείνες τις φασαρίες έχω συμμετάσχει» δήλωσε ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδηςμιλώντας στον Βήμα 99,5.
Ερωτηθείς γιατί δεν έχει κάνει αυτοκριτική, σημείωσε ότι «η δημόσια αυτοκριτική είναι ίδιον της Αριστεράς. Εμείς τις αυτοκριτικές μας, οι δεξιοί, τις κάνουμε ή με τον εξομολόγο ή με τον εαυτό μας».
Σε ερώτηση περί πολιτικής μετάλλαξής του, ο κ. Βορίδης είπε: «Αν εννοείτε ότι υποκρίνομαι, γιατί στη πραγματικότητα υπάρχει ένα κακό τέρας μέσα μου, το οποίο περιμένω τη κατάλληλη στιγμή να το βγάλω, να εμφανιστεί, να το αποκαλύψω, θα σας πω ότι είναι πολύ δύσκολο για κάποιον, ο οποίος είναι εκτεθειμένος, να υποκρίνεται τόσο πολύ και τόσο καλά, σε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα».
Σχολιάζοντας δηλώσεις του Γιώργου Καρατζαφέρη σχετικά με την προσχώρησή του στη ΝΔ ο κ. Βορίδης θέλησε να κλείσει τη συζήτηση λέγοντας: «Καταλαβαίνω ότι ένας χωρισμός μπορεί να δημιουργήσει πικρά συναισθήματα. Εγώ δεν θα μπω σε αυτήν τη συζήτηση των αντεγκλήσεων. Δεν έχω καμία προσωπική αντιδικία με τον οποιονδήποτε. Η απόφασή μου ήταν πολιτική. Είχε να κάνει με το πολύ μεγάλο θέμα της υπερψήφισης ή όχι της δανειακής σύμβασης».
Εξήγησε πως η απόφασή του να υπερψηφίσει τη δανειακή σύμβαση και τα μέτρα, συνδέεται με το μέλλον της χώρας, ενώ για τη συστράτευσή του με τη ΝΔ είπε: «Συνδέεται με την, κατά την κρίση μου, κεντρική πολιτική ανάγκη η ψήφος του ελληνικού λαού να αναδείξει μια κυβέρνηση, που θα είναι αξιόπιστη στο εξωτερικό, θα μπορεί να μιλήσει με επάρκεια, θα μπορεί να δεσμευτεί πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα. Και ταυτόχρονα να μπορεί να εγγυηθεί στον ελληνικό λαό, την ελπίδα εξόδου από την κρίση».
Ο κ. Βορίδης συμπλήρωσε λέγοντας πως «η ιδεολογική γραμμή της ΝΔ είναι ο πατριωτικός φιλελευθερισμός».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία
- Ιαπωνία: Η μεγαλύτερη εταιρεία σάλτσας σόγιας αποκτά …γεύση για deals
- Αερομεταφορές: Η κούρσα για την επόμενη γενιά κινητήρων τζετ