Η μεγάλη πόλη και η Αθήνα στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη
Μικρές ή μεγάλες πόλεις, φανταστικές ή πραγματικές, η Αθήνα αποτελούν θέμα της έκθεσης «Μεγάλη Πόλη» που πραγματοποιείται στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη. Η έκθεση που διαρκεί έως τις 10 Μαρτίου παρουσιάζει μορφές του αστικού χώρου όπως τον φαντάζονται ή τον βιώνουν οι καλλιτέχνες που δημιουργούν με διαφορετικά μέσα.
Μικρές ή μεγάλες πόλεις, φανταστικές ή πραγματικές, η Αθήνα αποτελούν θέμα της έκθεσης «Μεγάλη Πόλη» που πραγματοποιείται στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη.
Η έκθεση παρουσιάζει μορφές του αστικού χώρου όπως τον φαντάζονται ή τον βιώνουν οι καλλιτέχνες που δημιουργούν με διαφορετικά μέσα.
Μέσα σ’έναν χώρο, της Αθήνας ή της Γκαλερί, παρουσιάζονται πραγματικά ή φανταστικά τοπία, που ακολουθούν, προβληματίζουν, κινητοποιούν τους πολίτες.
Σύμφωνα με την γκαλερί, η έκθεση δεν έχει ρόλο αφιερώματος. Επιχειρεί να επανεφεύρει δημιουργικά το αστικό τοπίο και να επαναδιαπραγματευτεί τη σχέση των κατοίκων με τον χώρο γύρω τους.
Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Διαμαντής Αϊδίνης, Γιάννης Γκανάς, ΚΑ-ΚΟ Project (Άρης Κατσιλάκης & Χάρης Κοντοσφύρης), Νίκος Λαγός, Μυρτώ Σταμπούλου, Κώστας Χριστόπουλος και Ντάνιελ Εγκνέους.
Η έκθεση περιλαμβάνει «ζωγραφικό κείμενο» του Γιάννη Νένε, ο οποίος περιγράφει έξι ιστορίες αγάπης με διαφορετικό χρώμα στους δρόμους της Αθήνας.
Παρακάτω ακολουθεί το κείμενο για το μπλε: «Τα στένσιλ της Μαντόνα, στους τοίχους ψεκασμένα της εφιαλτικής Ασκληπιού, τρέχουν ρυάκια τα πιο αληθινά μπλε δάκρυα που είδε ποτέ αυτός ο δρόμος».
Η έκθεση διαρκεί έως τις 10 Μαρτίου 2012. Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20, τηλ. 2103608278.
Ώρες λειτουργίας: Τρ. – Παρ. 11.00 -15.00 και 17.00–21.00, Σάβ. 11.00 –14.00, Κυριακή και Δευτέρα κλειστά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Marfin: Ανώνυμη καταγγελία στο ελληνικό FBI η αφορμή για την ανάσυρση της δικογραφίας
- Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τον Μπόνγκα (pic)
- Ο Δένδιας, η δεξίωση του Γκιουλέρ στην Άγκυρα και η έννοια του «κόμπλεξ»
- Αποχαιρετισμός στη Μαίρη Θεοδωροπούλου
- Ένα εκατομμύριο γυναίκες χάνουν την πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια, σύμφωνα με τον ΟΗΕ
- Φωτιά στο Σισμανόγλειο: Στην Ευελπίδων ο 76χρονος που συνελήφθη για εμπρησμό
- Το σπάνιο επίτευγμα από Μέσι και Εμπαπέ με διαφορά δύο ημερών: Έχει συμβεί τέσσερις φορές σε 60 χρόνια (pic, vids)
- Το Σάββατο 11 Ιουνίου θα επαναλειτουργήσει η Γέφυρα Μανωλά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-150x85.webp)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)

























































![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-315x220.webp)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442