Από το ασφαλιστικό σύστημα η εξοικονόμηση των 325 εκατ. ευρώ, επιμένει η τρόικα
Η τρόικα θεωρεί πως για να είναι αποτελεσματική η περιστολή των δαπανών και να επιτευχθεί ο στόχος των 325 εκατ. ευρώ απαιτείται παρέμβαση στο ασφαλιστικό σύστημα και κυρίως περιορισμός των επικουρικών, αλλά και των κυρίων συντάξεων. Έτσι, η κυβέρνηση Παπαδήμου ξεκινά εκ νέου συζητήσεις με την τρόικα για μειώσεις στις συντάξεις ύψους 300 εκατ. ευρώ.
Το Υπουργικό Συμβούλιο και τους πολιτικούς αρχηγούς θα ενημερώσει σήμερα, Παρασκευή, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος για το κλίμα που επικράτησε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Οικονομικών την Πέμπτη, αλλά και για την ανάγκη άμεσης εξοικονόμησης 325 εκατ. ευρώ από το ασφαλιστικό σύστημα.
Η τρόικα θεωρεί πως για να είναι αποτελεσματική η περιστολή των δαπανών και να επιτευχθεί ο στόχος των 325 εκατ. ευρώ απαιτείται παρέμβαση στο ασφαλιστικό σύστημα και κυρίως περιορισμός των επικουρικών, αλλά και των κυρίων συντάξεων.
Έτσι, η κυβέρνηση Παπαδήμου ξεκινά ξανά από σήμερα νέες συζητήσεις με την τρόικα για μειώσεις στις συντάξεις ύψους 300 εκατ. ευρώ.
Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να μην ισχύσει η αρχική πρόβλεψη για μεσοσταθμική μείωση 15% στις επικουρικές, όπως και τα εναλλακτικά σενάρια της μείωσης κατά 10% των κύριων συντάξεων +5% των επικουρικών, ή 10% των επικουρικών +5% των κύριων συντάξεων ή κατά 15% των κύριων συντάξεων άνω των 1.200 ευρώ +7% του NAT.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η 12άδα του Ολυμπιακού για το ντέρμπι: Οριστικά εκτός ο Μόρις
- Πώς ο πόλεμος ΗΠΑ-Ισραήλ στο Ιράν δημιούργησε μια τεράστια μαύρη τρύπα στον παγκόσμιο εναέριο χώρο
- Κοσμοσυρροή στη Θεσσαλονίκη σε εκδήλωση υποστηρικτών του Αλέξη Τσίπρα
- Άλλαξε ώρα το τζάμπολ στο Παναθηναϊκός – Ζαλγκίρις – Αυτός είναι ο λόγος
- Σουρεαλισμός στο σφυρί: Το «παρανοϊκό-κριτικό μπαλέτο» Bacchanale του Σαλβαδόρ Νταλί αναμένεται να αγγίξει τα 300.000 ευρώ
- Στα 90 δολάρια το βαρέλι σκαρφάλωσε το πετρέλαιο
