Η οικογένεια Σίμπσον διαφθείρει την ιρανική νεολαία, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο, η υπηρεσία του οποίου ασχολείται με το ποια παιχνίδια επιτρέπονται στο Ιράν. Οι κούκλες-χαρακτήρες της διάσημης οικογένειας αμερικανικών κινουμένων σχεδίων έγιναν έτσι το δεύτερο δυτικό παιχνίδι -μετά την Μπάρμπι- που μπαίνει στο στόχαστρο των ιρανικών Αρχών. Τόνισε, πάντως, ότι υπερήρωες τύπου Σούπερμαν και Σπάιντερμαν εξακολουθούν να είναι ευπρόσδεκτοι στο Ιράν, επειδή μάχονται υπέρ των καταπιεσμένων.

Η οικογένεια Σίμπσον διαφθείρει την ιρανική νεολαία, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο, η υπηρεσία του οποίου ασχολείται με το ποια παιχνίδια επιτρέπονται στο Ιράν. Οι κούκλες-χαρακτήρες της διάσημης οικογένειας αμερικανικών κινουμένων σχεδίων έγιναν έτσι το δεύτερο δυτικό παιχνίδι -μετά την Μπάρμπι- που μπαίνει στο στόχαστρο των ιρανικών Αρχών.

«Οι κούκλες με την οικογένεια Σίμπσον είναι εμπόρευμα βασισμένο σε μια σειρά κινουμένων σχεδίων κάποια επεισόδια της οποίας έχουν απαγορευτεί ακόμη και στις ΗΠΑ και την Ευρώπη» δήλωσε στην εφημερίδα Sharq ο Μοχάμαντ Χουσέιν Φάρτζου.

Ο Φάρτζου, βέβαια, δεν διευκρίνισε ποια επεισόδια μπορεί να έχουν απαγορευτεί σε ΗΠΑ και Ευρώπη, ενώ δεν διευκρίνισε ακόμα τι προσέβαλε τις ιρανικές Αρχές.

Ο Ιρανός αξιωματούχος είπε ότι οι Αμερικανοί υπερήρωες όπως ο Σούπερμαν και ο Σπάιντερμαν εξακολουθούν να είναι ευπρόσδεκτοι στο Ιράν, γιατί μάχονται υπέρ των καταπιεσμένων.

Τόνισε, όμως, ότι οι αξίες των Σίμπσονς δεν είναι ευπρόσδεκτες.

Στο Ιράν τη σειρά γνωρίζουν μόνο όσοι διαθέτουν δορυφορική τηλεόραση, καθώς προβάλλεται από το δίκτυο Fox.

Παρότι η οικονομία του Ιράν πλήττεται από τις κυρώσεις της Δύσης για το πυρηνικό του πρόγραμμα, αγαθά από το εξωτερικό, μεταξύ των οποίων γνήσια παιχνίδια ή απομιμήσεις τους όπως η Μπάρμπι και οι Σίμπσονς, πωλούνται ευρέως.

Τον περασμένο μήνα, η «αστυνομία ηθικής», που μάχεται κατά της «διαφθοράς από τη Δύση», στράφηκε κατά της Μπάρμπι.

Το σώμα της αμερικάνικης κούκλας καθώς επίσης και τα προκλητικά της ρούχα προσέβαλαν τους Ιρανούς ηγέτες, οι οποίοι απαγορεύουν στις γυναίκες να μην καλύπτουν όλο τους το σώμα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr