Το διοικητικό κόστος αποτρέπει τη διανομή προϊόντων που έχουν κατασχεθεί, λέει το υπουργείο Ανάπτυξης
Το τεράστιο διοικητικό κόστος επικαλείται το υπουργείο Ανάπτυξης στην πρόταση να διατίθεται το υλικό που κατάσχεται από την ΕΛ.ΑΣ και τη Δημοτική Αστυνομία σε ιδρύματα και άπορους, δεδομένης της οικονομικής κρίσης. Έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης Σ. Ξυνίδη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, αναφέρει ότι «η αξιοποίηση των κατασχεμένων προϊόντων, όσο κι αν έχει μελετηθεί και αν αποτελεί μία πρωτοβουλία κοινωνικής πρόνοιας, δημιουργεί ουσιώδη προβλήματα».
Το τεράστιο διοικητικό κόστος επικαλείται το υπουργείο Ανάπτυξης στην πρόταση να διατίθεται το υλικό που κατάσχεται από την ΕΛ.ΑΣ και τη Δημοτική Αστυνομία σε ιδρύματα και άπορους, δεδομένης της οικονομικής κρίσης.
Έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης Σ. Ξυνίδη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του ανεξάρτητου βουλευτή Γ. Κοντογιάννη, αναφέρει ότι «η αξιοποίηση των κατασχεμένων προϊόντων, όσο κι αν έχει μελετηθεί και αν αποτελεί μία πρωτοβουλία κοινωνικής πρόνοιας, δημιουργεί ουσιώδη προβλήματα».
Όπως ειδικότερα επισημαίνει ο κ. Ξυνίδης, το κατασχεμένο υλικό θα πρέπει σε πρώτο στάδιο να αποθηκεύεται και να καταγράφεται και σε δεύτερο στάδιο να πιστοποιείται η ασφάλεια τους, με ενδελεχείς ελέγχους ποιότητας. Ο αναπληρωτής υπουργός χαρακτηρίζει δυσχερές το πρώτο στάδιο ενώ για το δεύτερο στάδιο επισημαίνει ότι τα εν λόγω προϊόντα σπανίως συνοδεύονται από πιστοποιητικά ασφαλείας.
Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός λέει ότι υφίσταται μεγάλος κίνδυνος να υπάρξουν διαρροές με επαναδιακίνηση των παράνομων προϊόντων, δεδομένου ότι η εμπορική τους αξία θα διαιωνίζεται, και ο όγκος και ο αριθμός των κατασχεμένων είναι τόσο μεγάλος που είναι αδύνατον να ελέγχεται συνεχώς για την ακρίβεια του.
Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του ανεξάρτητου βουλευτή που στηρίζει τη Δημοκρατική Συμμαχία Γιώργου Κοντογιάννη, με την οποία έχει προτείνει αλλαγή της νομοθεσίας, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα χρησιμοποίησης των κατασχεμένων υλικών -εφόσον αυτά κρίνονται κατάλληλα από τις αρμόδιες υπηρεσίες- από αναγνωρισμένα ιδρύματα της Πολιτείας, των δήμων ή της Εκκλησίας, που αναπτύσσουν φιλανθρωπικό έργο.
Ο κ. Κοντογιάννης έχει απευθύνει την ερώτησή του και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και σύμφωνα με τη θέση που διατυπώνει ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Παπουτσής, «η απόδοση των κατασχεμένων προϊόντων σε δήμους, εκκλησίες και κοινωφελείς οργανισμούς, δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που πλήττει τη χώρα μας, θα αποτελούσε μία κοινωνική δράση, που θα βοηθούσε σημαντικά το έργο αυτών, πλην όμως, το ζήτημα αυτό εκφεύγει των αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΑΑΔΕ: Προσωρινό λουκέτο σε δεκάδες ψηφιακές υπηρεσίες – Ποιες εφαρμογές βγαίνουν εκτός λειτουργίας
- Μεντβέντεφ: Ο Ζελένσκι θα πρέπει να κρύβεται για το υπόλοιπο της ζωής του μετά την επίθεση στον Πούτιν
- «Ο Λούκα Μόντριτς είναι η καλύτερη μεταγραφή φέτος»
- Ο Διάβολος Φοράει Prada 2: Σπάει όλα τα ρεκόρ 5 μήνες προτού βγει στις σκοτεινές αίθουσες
- Δολοφονία Ελένης Παπαδοπούλου: Στα δικαστήρια της Ευελπίδων ο 60χρονος γιος της
- Βραζιλία: 37χρονος συμμετείχε σε διαγωνισμό κατανάλωσης καρπουζιού και πνίγηκε


