«Στοπ» στη συγχώνευση Deutsche Boerse – NYSE Euronext με απόφαση της Κoμισιόν
Το γερμανικό χρηματιστήριο (Deutsche Boerse) ανακοίνωσε την απόσυρση της συμφωνίας εξαγοράς του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να απορρίψει τη συγχώνευσή τους.
Το γερμανικό χρηματιστήριο (Deutsche Boerse) ανακοίνωσε, την Τετάρτη, την απόσυρση της συμφωνίας εξαγοράς του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να απορρίψει τη συγχώνευσή τους.
«Deutsche Boerse και NYSE Euronext πληροφορήθηκαν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε σήμερα να εμποδίσει την προτεινόμενη επιχειρηματική συγχώνευσή τους. Παρά τις παραχωρήσεις που προσφέρθηκαν από τις εταιρείες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η συγχώνευσή τους θα εμπόδιζε σημαντικά τον ανταγωνισμό», ανέφεραν οι δύο εταιρείες σε κοινή ανακοίνωσή τους.
Η Deutsche Boerse αποφάσισε να αποκτήσει την ανταγωνίστριά της, με μία συμφωνία ύψους 9,5 δισ. δολαρίων τον περασμένο Φεβρουάριο. Έκτοτε, η αξία της συμφωνίας μειώθηκε στα 7,3 δισ.. δολάρια, καθώς μειώθηκε η τιμή ττης μετοχής της Deutsche Boerse.
Οι δύο εταιρείες είχαν κάνει απευθείας έκκληση τον περασμένο μήνα στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, για να προσπαθήσει να σώσει τη συμφωνία, υποστηρίζοντας ότι μία απαγόρευση από την ΕΕ θα έβλαπτε τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και θα ωθούσε τις συναλλαγές σε άλλα μέρη του κόσμου.
Η ενδεχόμενη συγχώνευση τους θα είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μία εταιρία που θα έλεγχε το 90% των ευρωπαϊκών συναλλαγών στην αγορά παραγώγων και το 30% των συναλλαγών σε μετοχές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Παναθηναϊκός: Η 12άδα για το τέταρτο παιχνίδι με τη Βαλένθια
- Inflation in Greece Surges to 5.4% in April
- Ο Λευκός Οίκος λέει πως ο Μαρκ Χάμιλ είναι «άρρωστος» μετά από ΑΙ ανάρτησή του με τον Τραμπ σε τάφο
- Χειροπέδες σε 35χρονο που έδωσε όπλο στον 12χρονο γιο του και τον προέτρεπε να πυροβολήσει
- LIVE: Ζάλγκιρις Κάουνας – Φενέρμπαχτσε
- Γιατί ένας αποδυναμωμένος Στάρμερ αλλάζει τα δεδομένα στις Βρυξέλλες

