Το Δημοσιονομικό Σύμφωνο θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη, λέει ο Ντράγκι
Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι εξέφρασε ικανοποίηση για την υπογραφή του Δημοσιονομικού Συμφώνου από τις 25 χώρες της ΕΕ, κρίνοντας ότι αυτό θα «ενισχύσει την εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη». Η συνθήκη αυτή που ενισχύει τη δημοσιονομική πειθαρχία είναι «ένα πρώτο βήμα προς τη δημοσιονομική ένωση», δήλωσε ο Μ.Ντράγκι.
Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι εξέφρασε ικανοποίηση για την υπογραφή του Δημοσιονομικού Συμφώνου από τις 25 χώρες της ΕΕ, κρίνοντας ότι αυτό θα «ενισχύσει την εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη».
Η συνθήκη αυτή που ενισχύει τη δημοσιονομική πειθαρχία είναι «ένα πρώτο βήμα προς τη δημοσιονομική ένωση», δήλωσε ο Μ.Ντράγκι.
Εκτός από τη Βρετανία και την Τσεχία, οι ευρωπαϊκές χώρες δέχτηκαν να εντάξουν στις νομοθεσίες τους έναν «χρυσό κανόνα» για επιστροφή σε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό και την επιβολή σχεδόν αυτόματων κυρώσεων σε περίπτωση παρεκτροπής των δημοσίων ελλειμμάτων, όπως απαιτούσε η Γερμανία με αντάλλαγμα τη χρηματοπιστωτική της αλληλεγγύη.
«Χαιρετίζουμε επίσης την έναρξη της ισχύος τον Ιούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), του ταμείου μόνιμης διάσωσης της Eυρωζώνης», πρόσθεσε ο Ντράγκι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πένθος στο ΠΑΣΟΚ: Πέθανε σε ηλικία 40 ετών η Αριστέα Καζάκου – Ανδρουλάκης: Έφυγες πρόωρα και άδικα
- Έβγαλαν Ισραηλινή ακτιβίστρια «νεκρή» στις διαδηλώσεις στο Ιράν: «Είμαι ζωντανή, σε μισή ώρα πάω για προπόνηση»
- Με λευκά τριαντάφυλλα η ομάδα του Άρη στην Τούμπα, τίμησε τη μνήμη των οπαδών του ΠΑΟΚ (pics)
- Κακοκαιρία Κριστίν: Τουλάχιστον τρεις νεκροί στην Πορτογαλία – Σφοδρό πλήγμα και στην Ισπανία
- Προπάνιο σαν βόμβα κάτω από το εργοστάσιο «Βιολάντα» – Τι αντιμετωπίζουν ποινικά οι τρεις συλληφθέντες
- «Όλα τα θυμάμαι, δεν έχασα τις αισθήσεις μου ούτε στιγμή» – Συγκλονίζει επιζών του δυστυχήματος με φιλάθλους του ΠΑΟΚ

