Δεκάδες νεκροί σε πυρκαγιά σε κέντρο αποτοξίνωσης στο Περού
Περισσότεροι από 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε κέντρο αποτοξίνωσης ναρκομανών στο Σαν Χουάν δε Λουριγκάντσο, στα προάστια της Λίμας στο Περού. Εκπρόσωπος της Αστυνομίας είπε ότι οι ασθενείς εγκλωβίστηκαν στο κτίριο επειδή οι πόρτες ήταν κλειστές. Οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να ανοίξουν τρύπες στους τοίχους για να βγάλουν τους τρόφιμους.
Περισσότεροι από 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε κέντρο αποτοξίνωσης ναρκομανών στο Σαν Χουάν δε Λουριγκάντσο, στα προάστια της Λίμας στο Περού.
Οι νεκροί είναι 26 και άλλοι 10 οι τραυματίες, είπε ο υπουργός Υγείας.
Σύμφωνα με την αστυνομία, η πυρκαγιά ξεκίνησε από τον πρώτο όροφο του κτιρίου, από έναν τρόφιμο του κέντρου που φέρεται να έβαλε φωτιά στο στρώμα του την ώρα που οι υπόλοιποι έπαιρναν το πρωινό τους.
Εκπρόσωπος της Αστυνομίας είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό PPP ότι οι ασθενείς εγκλωβίστηκαν στο κτίριο επειδή οι πόρτες ήταν κλειστές. Οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να ανοίξουν τρύπες στους τοίχους για να βγάλουν τους τρόφιμους.
Το κέντρο, που λειτουργούσε εδώ και τρία χρόνια, στέγαζε περίπου σαράντα τροφίμους.
Ένας από τους διασωθέντες είπε ότι σώθηκε πηδώντας από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου. «Έβλεπα μόνο καπνούς και άκουγα κραυγές», είπε.
Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε δύο νοσοκομεία της πρωτεύουσας ενώ η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες στο κτίριο μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
