Άγνοια για ό,τι συνέβη στο Άουσβιτς δηλώνει 1 στους 5 νέους Γερμανούς
Δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν στη Γερμανία κατά την 67η επέτειο της απελευθέρωσης του ναζιστικού στρατοπέδου του Άουσβιτς, δείχνουν την άγνοια των νέων για τα τραγικά γεγονότα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου αλλά και τα αντισημιτικά αισθήματα που τρέφει μερίδα τους. «Αυτό είναι ακριβώς το 20%, είναι πολύ για τη Γερμανία» δήλωσε ο πρόεδρος της Μπούντεσταγκ, Νόρμπερτ Λάμερτ.
Δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν στη Γερμανία κατά την 67η επέτειο της απελευθέρωσης του ναζιστικού στρατοπέδου του Άουσβιτς, δείχνουν την άγνοια των νέων για τα τραγικά γεγονότα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου αλλά και τα αντισημιτικά αισθήματα που τρέφει μερίδα τους.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa, ένας στους πέντε Γερμανούς ηλικίας από 18 έως 30 ετών δηλώνει πως δε γνωρίζει τι συνέβη στο στρατόπεδο.
Παράλληλα νέα έρευνα δείχνει ότι το ένα πέμπτο των Γερμανών τρέφει αντισημιτικά αισθήματα.
«Αυτό είναι ακριβώς το 20%, είναι πολύ για τη Γερμανία» δήλωσε ο πρόεδρος της Μπούντεσταγκ (της γερμανικής Βουλής) Νόρμπερτ Λάμερτ, κατά τη διάρκεια τελετής όπου ο 91χρονος κριτικός λογοτεχνίας Μαρσέλ Ράιχ Ρανίτσκι μίλησε για το πως επιβίωσε από το γκέτο της Βαρσοβίας.
Την ίδια ώρα η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη με την υπόθεση της νεοναζιστικής τριμελούς συμμορίας «Εθνικοσοσιαλιστικό Αντεργκράουντ» (NSU), που φέρεται ότι δολοφόνησε εννέα μετανάστες και μία αστυνομικό από το 2000 έως το 2007.
«Η αποκάλυψη των πρωτοφανών δολοφονιών τις τελευταίες εβδομάδες και τους τελευταίους μήνες δείχνει ότι δεν έχουμε ακόμη πετύχει να κάνουμε τη Γερμανία ελεύθερη από το ρατσιστικό μίσος» πρόσθεσε επ’αυτού ο βουλευτής.
Η αντιπρόεδρος του Κεντρικού Εβραϊκού Συμβουλίου της Γερμανίας Σαρλότ Νόμπλοχ ανέφερε από την πλευρά της σε άρθρο της στη γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung ότι η δημοσκόπηση αυτή υπογραμμίζει τα «θλιβερά μειονεκτήματα» του πολιτικού και εκπαιδευτικού συστήματος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- ΠΑΣΟΚ – Μάντζος: Απαράδεκτες οι θέσεις Γεωργιάδη και Πλεύρη – Να πάρει θέση ο πρωθυπουργός
- Μυθικός Λέοναρντ με 55 πόντους, «καθάρισε» τους Πίστονς (112-99) – Με «καυτούς» Ντόντσιτς – ΛεΜπρόν νίκησαν άνετα Λέικερς (125-101, vids)
- Τέξας: Πατέρας έσωσε την 15χρονη κόρη του που είχε απαχθεί αφού παρακολούθησε την τοποθεσία του τηλεφώνου της
- Γιατί μια επίθεση της Κίνας στην Ταϊβάν πρέπει να ανησυχεί την Ιαπωνία
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (29/12): Πού θα δείτε τα ματς των Ελ Κααμπί και Σαλάχ για το Κόπα Άφρικα
- Από το σεξ απίλ έως την ακροδεξιά, η Μπριζίτ Μπαρντό συμβόλιζε μια Γαλλία σε μετάβαση
