Tέσσερις Γάλλοι στρατιωτικοί νεκροί από πυρά Αφγανού στρατιώτη
Αφγανός στρατιώτης άνοιξε πυρ εναντίον Γάλλων στρατιωτικών με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις Γάλλοι, ενώ άλλοι 16 τραυματίστηκαν. Το περιστατικό συνέβη σε περιοχή βόρεια της Καμπούλ. Ο Νικολά Σαρκοζί δήλωσε ότι διακόπτονται οι επιχειρήσεις Γάλλων στρατιωτών στη χώρα.
Αφγανός στρατιώτης άνοιξε πυρ εναντίον Γάλλων στρατιωτικών με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις Γάλλοι, ενώ άλλοι 16 τραυματίστηκαν.
Το περιστατικό συνέβη σε περιοχή βόρεια της Καμπούλ.
Ο Νικολά Σαρκοζί ανακοίνωσε τη διακοπή των επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν, στις οποίες συμμετέχουν Γάλλοι στρατιώτες.
«Δεν μπορώ να δεχθώ ότι Αφγανοί στρατιώτες σκοτώνουν Γάλλους στρατιώτες» δήλωσε ο Σαρκοζί, προσθέτοντας ότι ο υπουργός Αμυνας της Γαλλίας και ο Επιτελάρχης στρατηγός Εντουάρ Γκιγιό αναχωρούν για το Αφγανιστάν.
«Όλες οι επιχειρήσεις στρατιωτικής εκπαίδευσης, επιχειρησιακής συνδρομής διακόπτονται. Εάν δεν υπάρξουν σαφείς συνθήκες ασφαλείας, τότε θα τεθεί το θέμα της εσπευσμένης αποχώρησης του γαλλικού στρατού» είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας.
Όπως επισημαίνει το BBC, δεν είναι η πρώτη φορά που Αφγανοί στρατιώτες στρέφουν τα πυρά τους κατά στελεχών των Ένοπλων Δυνάμεων του ΝΑΤΟ, καθώς παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα με θύματα Αμερικανούς και Αυστραλούς στρατιώτες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κινητοποιήσεις: Γιορτές στα μπλόκα οι αγρότες και ραντεβού σε νέα πανελλαδική σύσκεψη
- Κέρκυρα: Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες ο εμπρησμός αυτοκινήτων επιχειρηματία
- Ο Μόντο Ντουπλάντις αποκάλυψε με τι θα ασχοληθεί όταν αποσυρθεί από τον στίβο
- Σομαλία: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των εκλογών στο Μογκαντίσου χωρίς σοβαρά επεισόδια – Η σημασία τους
- «Ήταν ποιητικό» – Έρθα Κιτ, η τραγουδίστρια του «Santa Baby» πέθανε την ημέρα των Χριστουγέννων του 2008
- ΗΠΑ: Η οικογενειακή χριστουγεννιάτικη φωτογραφία του Τζο Μπάιντεν τραβά την προσοχή… για λάθος λόγο
