Πράσινο φως από την Κομισιόν για την κεφαλαιακή ενίσχυση της Τράπεζας Πειραιώς με 380 εκατ. ευρώ
Την κεφαλαιακή ενίσχυση της Τράπεζας Πειραιώς με 380 εκατ. ευρώ, ενέκρινε προσωρινά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο των κοινοτικών κανόνων περί κρατικών ενισχύσεων, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή. Η έγκριση αυτή είναι προσωρινή και θα παραταθεί, εφόσον οι ελληνικές αρχές υποβάλουν επικαιροποιημένο σχέδιο αναδιάρθρωσης της τράπεζας, προσέθεσε.
Την κεφαλαιακή ενίσχυση της Τράπεζας Πειραιώς με 380 εκατ. ευρώ, ενέκρινε προσωρινά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο των κοινοτικών κανόνων περί κρατικών ενισχύσεων, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή.
Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο των μέτρων για τη στήριξη των ελληνικού χρηματοπιστωτικού κλάδου.
Αυτή η δέσμη μέτρων εγκρίθηκε από την Κομισιόν στις 19 Νοεμβρίου 2008 και έκτοτε έχει παραταθεί αρκετές φορές.
Όπως αναφέρει η Επιτροπή, η έγκριση είναι προσωρινή και μπορεί να παραταθεί εφόσον οι ελληνικές αρχές υποβάλουν ένα επικαιροποιημένο σχέδιο αναδιάρθρωσης της τράπεζας.
Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε στις 30 Δεκεμβρίου ρην ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της, ύψους 380 εκατ. ευρώ, με την ανάληψη από το ελληνικό Δημόσιο 1.266.666.666 νέων προνομιούχων μετοχών.
H αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ενισχύει τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας του ομίλου, διαμορφώνοντας το συνολικό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας στο 9,8%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πώς οι ΗΠΑ ενίσχυσαν την ήπια ισχύ τους με το Μουντιάλ
- Γαλλία-Αγγλία 4-6: Απίστευτο ματς, οι Άγγλοι προηγήθηκαν 4-0 και παραλίγο να χάσουν την τρίτη θέση
- Ο Τραμπ ζητά από την CENTCOM να ανοίξουν οι «πύλες της κολάσεως» κατά του Ιράν
- Κυβερνοεπίθεση στον ιστότοπο της κενυατικής προεδρίας – Οι χάκερ ζητούσαν ως λύτρα 5 bitcoin
- Βραζιλία: Το Ανώτατο Δικαστήριο απαγόρευσε στον Μιλέι να επισκεφθεί τον πρώην πρόεδρο Μπολσονάρο
- Πυρκαγιές στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη – Εκκενώθηκαν ισραηλινοί οικισμοί
- Τουριστικό «μπαμ» λόγω Μουντιάλ
- Άλλαξαν μωρά στο μαιευτήριο και το λάθος έγινε αντιληπτό μετά από 38 χρόνια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442