Πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις σε σιιτικές συνοικίες της Βαγδάτης
Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από εκρήξεις που σημειώθηκαν σε δύο σιιτικές συνοικίες της Βαγδάτης, προκαλώντας φόβους για έξαρση σεχταριστικής βίας. Στις επιθέσεις τραυματίστηκαν τουλάχιστον 45 άτομα.
Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από εκρήξεις που σημειώθηκαν σε δύο σιιτικές συνοικίες της Βαγδάτης, προκαλώντας φόβους για έξαρση σεχταριστικής βίας.
Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στις συνοικίες Σαντρ Σίτι και Καντχιμίγια, σύμφωνα με δηλώσεις Ιρακινών αξιωματούχων.
Η μία βόμβα είχε τοποθετηθεί σε μοτοσικλέτα. Σύμφωνα με αστυνομικό, η βόμβα αυτή εξερράγη σε σημείο που είχαν συγκεντρωθεί πολίτες που περίμεναν να ζητήσουν δουλειά.
Σύμφωνα με το Associated Press, οκτώ άτομα σκοτώθηκαν σε αυτή την επίθεση. Μισή ώρα μετά, βόμβα που είχε τοποθετηθεί κοντά σε κατάστημα τσαγιού εξερράγη, σκοτώνοντας άλλο ένα άτομο.
Δύο ακόμα επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα προκάλεσαν το θάνατο 13 ανθρώπων και τον τραυματισμό 22 στη συνοικία Καντχιμίγια.
Νοσοκομειακές πηγές δηλώνουν ότι στις επιθέσεις τραυματίστηκαν τουλάχιστον 45 άτομα.
Οι επιθέσεις αυτές είναι οι σοβαρότερες στην ιρακινή πρωτεύουσα, μετά τις εκρήξεις που σκότωσαν 60 ανθρώπους στις 22 Δεκεμβρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιατί οι Ρώσοι δεν ξεσηκώθηκαν για τον πόλεμο στην Ουκρανία
- Καταγγελία για ΟΠΕΚΕΠΕ: Με «μπαλώματα» και «δανεικό προσωπικό» η κυβέρνηση μεταθέτει το πρόβλημα στο μέλλον
- Ουκρανία – Ρωσία: Θα υπάρξουν διπλωματικές και στρατιωτικές συνέπειες μετά την ουκρανική επίθεση στο σπίτι του Πούτιν
- ΒΗΜΑ: Έρχεται την Κυριακή με συναρπαστικές προσφορές
- Βοτανικός: Ένα δώρο αξίας 300 εκατ. ευρώ σε Αλαφούζο και Παναθηναϊκό
- Ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης έστειλαν περισσότεροι από 5.000 μαθητές από 55 σχολεία του Δήμου Ωραιοκάστρου

