Ινδοί και Τούρκοι διεκδικούν τη Saab
Από Ινδία και Τουρκία έρχονται οι πρώτες κρούσεις ενδιαφέροντος για τη σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία.
Ο ινδικός όμιλος Mahindra και Τούρκοι επενδυτές φέρονται να μπαίνουν στη λίστα διεκδικητών της Saab όπως αναφέρουν πηγές προσκείμενες στους διαχειριστές της τύχης της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας.
Σύμφωνα με αυτές, η Mahindra, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής SUV στην Ινδία ήδη προσπαθεί να έρθει σε επαφή με τους διαχειριστές της Saab με την προοπτική να υποβάλλει πρόταση για την εξαγορά είτε του συνόλου της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας είτε τμημάτων της.
Όσον αφορά το τουρκικό ενδιαφέρον, οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι μια τοπική φίρμα ενδιαφέρεται να επενδύσει στη Saab έχοντας μάλιστα τη στήριξη της τουρκικής κυβέρνησης η οποία προσανατολίζεται στην απόκτηση της αυτοκινητοβιομηχανίας ή μέρους των δραστηριοτήτων της στο πλαίσιο του στόχου να αποκτήσει η χώρα μια δική της φίρμα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν άνθρωποι με γνώση του ζητήματος.
Μέχρι στιγμής ωστόσο δεν υπάρχει καμία επίσημη τοποθέτηση ούτε από την πλευρά της Saab και τους δύο διαχειριστές της, Hans Bergqvist και Anne-Marie Pouteaux, αλλά ούτε και από τους φερόμενους ως ενδιαφερόμενους για τη σουηδική φίρμα σε σχέση με το ζήτημα.
auto.in.gr
- Οτσαλάν: Νέο μήνυμα – Πιστεύει στο «ξεκίνημα μιας νέας πολιτικής εποχής» στην Τουρκία
- Γκεοργκίεφ για την κλήρωση της ΑΕΚ με Τσέλιε: «Καλή ευκαιρία για να πάρουμε ρεβάνς»
- Γάζα: Μεταστροφή της κοινής γνώμης στις ΗΠΑ – Πιο πολλοί Αμερικανοί συμπαθούν τους Παλαιστίνιους από το Ισραήλ
- Λέρος: Θύμα κακοποίησης ο 18χρονος που σκότωσε τον πατέρα του – Η καταγγελία στο Χαμόγελο του Παιδιού πριν 5 χρόνια
- Τέμπη: Νέες αποκαλύψεις για τα «βίντεο Καπερνάρου» – Ποιοί τα έκρυβαν επί δύο μήνες
- Μπενίτεθ: «Καλή ομάδα η Μπέτις, θα είναι μεγάλη πρόκληση για εμάς»

