Παράνομη η απεργία των εφοριακών, ανοιχτές οι εφορίες την Παρασκευή
Παράνομη κρίθηκε η απεργία των εφοριακών για τις 29 Δεκεμβρίου. Ως εκ τούτου οι εφορίες σε όλη την χώρα θα λειτουργήσουν σήμερα, Παρασκευή, κανονικά. Αυτό σημαίνει ότι επισήμως η τελική προθεσμία για την τακτοποίηση φορολογικών υποθέσεων, όπως έκτακτες εισφορές, περαίωση, κτλ, δεν μετατίθεται για τις 2 Ιανουαρίου, αλλά λήγει σήμερα, Παρασκευή. Η μόνη παράταση που ισχύει είναι αυτή που αφορά την προμήθεια των ειδικών σημάτων τελών κυκλοφορίας για τα οποία η καταληκτική ημερομηνία είναι η 13η Ιανουαρίου.
Παράνομη κρίθηκε η απεργία των εφοριακών για τις 29 Δεκεμβρίου. Ως εκ τούτου οι εφορίες σε όλη την χώρα θα λειτουργήσουν σήμερα, Παρασκευή, κανονικά. Αυτό σημαίνει ότι επισήμως η τελική προθεσμία για την τακτοποίηση φορολογικών υποθέσεων, όπως έκτακτες εισφορές, περαίωση, κτλ, δεν μετατίθεται για τις 2 Ιανουαρίου, αλλά λήγει σήμερα, Παρασκευή.
Η μόνη παράταση που ισχύει είναι αυτή που αφορά την προμήθεια των ειδικών σημάτων τελών κυκλοφορία,για τα οποία η καταληκτική ημερομηνία είναι η 13η Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Οικονομικών «η προθεσμία για την εμπρόθεσμη προμήθεια των ειδικών σημάτων τελών κυκλοφορίας του έτους 2012 που λήγει 31-12-2011, καθώς και για την θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία, παρατείνεται μέχρι και τις 13-1-2012».
Διευκρινίζεται δε ότι «για το χρονικό διάστημα από τις 2-1-2012 έως και τις 13-1-2012, τα ειδικά σήματα τελών κυκλοφορίας θα χορηγούνται μόνο από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες».
Σε ό,τι αφορά όμως την προθεσμία για την τακτοποίηση λοιπών φορολογικών εκκρεμοτήτων το υπουργείο είχε διευκρινίσει ότι θα δινόταν παράταση μέχρι την πρώτη εργάσιμη, μόνο σε περίπτωση που οι εφορίες θα παρέμειναν κλειστές, κάτι που μετά την απόφαση του δικαστηρίου δεν ισχύει.
Ειδικότερα σε σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών υπενθύμιζε την «πάγια ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών, σε περίπτωση μη λειτουργίας των ΔΟΥ για οποιονδήποτε λόγο, να παρατείνονται όλες οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων και καταβολής φόρων, εισφορών, τελών και βεβαιωμένων χρεών στις ΔΟΥ, την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νομικό κενό από το…1871! – Γιατί οι Αμερικανοί πολίτες δυσκολεύονται να αγγίξουν νομικά την ICE
- Για πρώτη φορά βλέπουμε κάποιους από τους 200 εκτελεσθέντες κομμουνιστές της Καισαριανής
- Deals με Τραμπ – Δεν είναι πάντα… αυτό που φαίνεται
- Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανοίγει την κάνουλα της ρευστότητας για τις κεντρικές τράπεζες
- Το πολεμικό ναυτικό της Γαλλίας κατέσχεσε τεράστιο φορτίο με κοκαΐνη στον Ειρηνικό
- Η Ρωσία μέσω της Μαρία Ζαχάροβα διαψεύδει τον θάνατο Ναβάλνι από δηλητήριο βατράχου


