Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας σε κηδεία στο Αφγανιστάν
Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 50 τραυματίστηκαν στην πόλη Ταλουκάν στο βόρειο Αφγανιστάν σε επίθεση αυτοκτονίας. Η επίθεση σημειώθηκε στη διάρκεια κηδείας στην πόλη. Ανάμεσα στα θύματα βρίσκεται και ένας βουλευτής.
Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 50 τραυματίστηκαν στην πόλη Ταλουκάν στο βόρειο Αφγανιστάν σε επίθεση αυτοκτονίας.
«Άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για μία κηδεία όταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος» δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο Μαχμόντ αλ Χουσέιν, ένας αξιωματούχος της αστυνομίας της επαρχίας Ταχάρ.
Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο ανάμεσα στα θύματα βρίσκεται και ένας βουλευτής, ο Αμπντούλ Μουταλίμπ Μπεγκ.
Την είδηση επιβεβαίωσε και ο κυβερνήτης της Ταχάρ, ο Αμπντούλ Τζαμπάρ Τάκουα.
«Με είχαν προσκαλέσει και εμένα σε αυτή την τελετή αλλά δεν πήγα. Είτε εγώ ήμουν ο στόχος, είτε ο βουλευτής» σημείωσε ο Αφγανός κυβερνήτης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό
- Κρήτη: Σήμερα η κηδεία του 40χρονου ορειβάτη που έχασε τη ζωή του έπειτα από σοβαρό τραυματισμό σε φαράγγι
- Δεν πάει στο Όσλο για το Νόμπελ η Μαρίνα Κορίνα Ματσάδο – Θα παραλάβει το βραβείο η κόρη της
- Τα Χριστούγεννα ο σκύλος… αποσυντονίζεται – Ποιος ο λόγος;
- Οι αιτίες που ένας σκύλος καταχωνιάζει πράγματα
- Αθήνα Οικονομάκου: «Είναι όλα ψέματα ότι παντρεύομαι τον Μπρούνο»
- Ζάκυνθος: Σήμερα η κηδεία του 2χρονου που κατασπαράχθηκε από το πίτμπουλ
