Υπό αμφισβήτηση θέτει το ΑΑΑ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων ο Fitch
Το ενδεχόμενο ανάκλησης της αξιολόγησης "ΑΑΑ" που έχει χορηγήσει στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ανακοίνωσε ότι εξετάζει ο Οίκος Fitch. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων μπορεί να υποβαθμιστεί κατά μια ή και δύο βαθμίδες στο επίπεδο «ΑΑ+» ή «ΑΑ».
Το ενδεχόμενο ανάκλησης της αξιολόγησης «ΑΑΑ» που έχει χορηγήσει στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ανακοίνωσε ότι εξετάζει ο Οίκος Fitch. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων μπορεί να υποβαθμιστεί κατά μια ή και δύο βαθμίδες στο επίπεδο «ΑΑ+» ή «ΑΑ».
Η Fitch προχώρησε στην ανακοίνωση αυτή, επισημαίνοντας ότι θέτει τη συγκεκριμένη αξιολόγηση υπό παρακολούθηση, ενώ αντίστοιχη απόφαση είχε λάβει την προηγουμένη Παρασκευή αναφορικά με τις αξιολογήσεις της επί έξη κρατών μελών της ευρωζώνης, ήτοι της Ισπανίας, της Ιταλίας, του Βελγίου, της Σλοβενίας, της Κύπρου και της Ιρλανδίας.
Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είναι χρηματοπιστωτικό ίδρυμα υποστηριζόμενο από τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο συμμετέχει σε αναπτυξιακά έργα στην ΕΕ καθώς επίσης και σε συνολικά 150 χώρες ανά την Υφήλιο.
Σύμφωνα με τη Fitch η ΕΤΕπ θα υποβαθμιστεί εφόσον η αξιολόγηση της Ισπανίας, που κατέχει ποσοστό 9,7% της ΕΤΕπ, επίσης υποβαθμιστεί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- ΗΠΑ: Μόλις ένας στους τέσσερις Αμερικανούς τάσσεται υπέρ των επιθέσεων στο Ιράν
- Επίθεση σε ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο ανοιχτά του Ντουμπάι
- Τέξας: Εξετάζεται αν ο δράστης των πυροβολισμών στο Όστιν εμπνεύστηκε από τις επιθέσεις στο Ιράν
- Παναθηναϊκός – Άρης: Αδράνεια στην «κίτρινη» άμυνα, 1-0 οι «πράσινοι» με Ερνάντεθ (vid)
- Αεροπορικές επιδρομές στην Τεχεράνη – Διακόπηκε μετά από πλήγμα η μετάδοση της κρατικής τηλεόρασης
- ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-0: Οι Θεσσαλονικείς νίκησαν μετά από τρεις αγωνιστικές και βλέπουν κορυφή
