Με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συναντήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Στ.Δήμας
Περισσότερο από 40 λεπτά κράτησε η συζήτηση του αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου με τον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Δήμα, αν και είχε χαρακτηριστεί εθιμοτυπική.
Περισσότερο από 40 λεπτά κράτησε η συζήτηση του αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου με τον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Δήμα, αν και είχε χαρακτηριστεί εθιμοτυπική.
«Ανταλλάξαμε με τον μακαριώτατο απόψεις για τις σχέσεις της Εκκλησίας σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο, δεδομένης και της αστάθειας που παρουσιάζει και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Ορθόδοξες Εκκλησίες στην περιοχή. Επίσης για τα θέματα αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, τον ρόλο της Εκκλησίας και την συμβολή της στην αντιμετώπιση της κρίσης. Διαβεβαίωσα τον αρχιεπίσκοπο ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών στα θέματα της αρμοδιότητάς του θα είναι αρωγοί» επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο κ. Δήμας μετά το τέλος της συνάντησης.
Ο αρχιεπίσκοπος, από την πλευρά του, δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για τη συνάντησή μου με τον υπουργό με τον οποίο είχαμε μία ουσιαστική συζήτηση. Μόλις επέστρεψα από την Κύπρο και συζητήσαμε για τα θέματα των Χριστιανών στη λεκάνη της Μεσογείου, αλλά και για τα θέματα των προβλημάτων λόγω της κρίσης και της υποχρέωσης να συνεργαστούμε Εκκλησία και Πολιτεία, ώστε να ανακουφίσουμε τους ανθρώπους αυτούς, ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κάρι Αν Φλέμινγκ: Πέθανε η ηθοποιός των «iZombie» και «Supernatural» σε ηλικία 51 χρόνων
- Μέτρα στήριξης λόγω των οικονομικών επιπτώσεων του πολέμου ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης – Δείτε αναλυτικά
- Γαλλία: Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός Λιονέλ Ζοσπέν
- Τέλος εποχής: Ο Ντιμίτρι Παγιέ «κρέμασε» τα παπούτσια του
- Η Γαλανόλευκη στη θάλασσα του Πειραιά για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821
- Τέμπη: Σε τεταμένο κλίμα η έναρξη της δίκης – Οργή για τις συνθήκες στην αίθουσα

