Το «σύστημα ΑΣΕΠ» για τις τοποθετήσεις και τις μεταθέσεις στρατιωτών, υπαξιωματικών και αξιωματικών, αλλά και πολιτικών υπαλλήλων με μόρια μεταφέρει στο Πεντάγωνο ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Ραγκούσης.

Όπως ανέφερε σε συνεργάτες του, ο κ. Ραγκούσης επιθυμεί να καθιερώσει ένα αντικειμενικό σύστημα που θα καταργεί κάθε περιθώριο παρεμβάσεων, ώστε ο στρατευμένος να γνωρίζει ποια είναι τα κριτήρια (ειδικότητα, σπουδές, κοινωνικοί, ιατρικοί λόγοι κτλ.) που δίνουν κάθε φορά τα μόρια και «οδηγούν» στην περιοχή πρώτης μετάθεσης, αλλά και τους όρους και τις προϋποθέσεις τυχόν επόμενης μετακίνησης.

Ανάλογο σύστημα θα εφαρμοστεί και για τα μόνιμα στελέχη, ώστε να περιοριστούν οι άσκοπες και αντιπαραγωγικές μετακινήσεις.

Σε πρώτη φάση θα συγκροτηθεί επιτροπή με ειδικούς επιστήμονες, στρατιωτικούς και εμπειρογνώμονες, οι οποίοι θα κάνουν εξειδικευμένες προτάσεις σε «στέρεες βάσεις» για τις μεταθέσεις τόσο στρατιωτών όσο και στελεχών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ