
Στην ενεργοποίηση του Soffin προχώρησε η γερμανική κυβέρνηση
Η γερμανική κυβέρνηση συμφώνησε να επανενεργοποιήσει το Soffin, το Ταμείο Χρηματοδότησης της Διάσωσης Τραπεζών. Όπως δήλωσε κυβερνητική πηγή στο Reuters, η ενεργοποίηση του Soffin, το οποίο συστάθηκε το 2008, αλλά σταμάτησε τη χορήγηση βοήθειας στα τέλη του 2010, έγινε πιο επιτακτική μετά από μια απότομη πτώση των μετοχών της γερμανικής Commerzbank.
Η γερμανική κυβέρνηση συμφώνησε, σήμερα, Τετάρτη να επανενεργοποιήσει το Soffin , το Ταμείο Χρηματοδότησης της Διάσωσης Τραπεζών.
Όπως δήλωσε κυβερνητική πηγή στο Reuters, η ενεργοποίηση του Soffin, το οποίο συστάθηκε το 2008, αλλά σταμάτησε τη χορήγηση βοήθειας στα τέλη του 2010, έγινε πιο επιτακτική μετά από μια απότομη πτώση των μετοχών της γερμανικής Commerzbank.
Η απόφαση ελήφθη μετά τα νέα τεστ αντοχής που δημοσιοποίησε την περασμένη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή, σύμφωνα με τα οποία οι κεφαλαιακές ανάγκες των γερμανικών ιδρυμάτων υπολογίζονται στα 13 δισ. ευρώ.
Η εξέλιξη αυτή αναζωπύρωσε τις ανησυχίες ότι γερμανικές τράπεζες με μεγάλη έκθεση σε ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας θα βρεθούν στο στόχαστρο των οίκων αξιολόγησης και θα χάσουν την αξιολόγηση ΑΑΑ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νεκρή γυναίκα εντοπίστηκε σε ακάλυπτο πολυκατοικίας της Αθήνας – Προσήχθη ένας άντρας
- Συνταγή: Τηγανιά κοτόπουλο με μανιτάρια, μουστάρδα και γιαούρτι
- Victim Blaming: όταν κακοποιείς το θύμα για δεύτερη φορά
- Το σχέδιο της Κομισιόν για την διαχείριση των οικονομικών επιπτώσεων από τη Μέση Ανατολή
- Με παραβιάσεις ξεκίνησε η εκεχειρία στον Λίβανο – Ανοίγει ο δρόμος για συνομιλίες ΗΠΑ με Ιράν
- Μια «μπουκιά» ευεξίας: Ξέρεις τι είναι η fusion διατροφή;


