
Στην ενεργοποίηση του Soffin προχώρησε η γερμανική κυβέρνηση
Η γερμανική κυβέρνηση συμφώνησε να επανενεργοποιήσει το Soffin, το Ταμείο Χρηματοδότησης της Διάσωσης Τραπεζών. Όπως δήλωσε κυβερνητική πηγή στο Reuters, η ενεργοποίηση του Soffin, το οποίο συστάθηκε το 2008, αλλά σταμάτησε τη χορήγηση βοήθειας στα τέλη του 2010, έγινε πιο επιτακτική μετά από μια απότομη πτώση των μετοχών της γερμανικής Commerzbank.
Η γερμανική κυβέρνηση συμφώνησε, σήμερα, Τετάρτη να επανενεργοποιήσει το Soffin , το Ταμείο Χρηματοδότησης της Διάσωσης Τραπεζών.
Όπως δήλωσε κυβερνητική πηγή στο Reuters, η ενεργοποίηση του Soffin, το οποίο συστάθηκε το 2008, αλλά σταμάτησε τη χορήγηση βοήθειας στα τέλη του 2010, έγινε πιο επιτακτική μετά από μια απότομη πτώση των μετοχών της γερμανικής Commerzbank.
Η απόφαση ελήφθη μετά τα νέα τεστ αντοχής που δημοσιοποίησε την περασμένη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή, σύμφωνα με τα οποία οι κεφαλαιακές ανάγκες των γερμανικών ιδρυμάτων υπολογίζονται στα 13 δισ. ευρώ.
Η εξέλιξη αυτή αναζωπύρωσε τις ανησυχίες ότι γερμανικές τράπεζες με μεγάλη έκθεση σε ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας θα βρεθούν στο στόχαστρο των οίκων αξιολόγησης και θα χάσουν την αξιολόγηση ΑΑΑ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κερατσίνι: Διανομέας παρέσυρε με τη μηχανή του 15χρονη – Διακομίστηκαν και οι δύο στο νοσοκομείο
- Τσίπρας: Η ΕΛΑΣ ήρθε συνεπής στο ραντεβού με την ιστορία – Ξεκινάμε ένα όμορφο ταξίδι για μια καλύτερη Ελλάδα
- Στο κόκκινο η ένταση μετά τα νέα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν – Χτυπήσαμε βάση των ΗΠΑ, λένε Φρουροί
- Ανοίγουν Ασκό του Αιόλου στη διαιτησία: Οι ανεπιθύμητοι ρέφερι στους «ειδικούς VAR»
- Τουλάχιστον 202 μετανάστες διασώθηκαν νότια της Κρήτης και της Γαύδου
- Αυτοί είναι οι καλύτεροι προορισμοί διακοπών για το πρώτο σας ταξίδι με το έτερον ήμισυ

