Την τελευταία ολική έκλειψη Σελήνης πριν το 2014 απόλαυσαν οι αστροπαρατηρητές
Ένα λαμπρό ουράνιο θέαμα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι αστροπαρατηρητές στη βόρεια Αμερική και σε μέρος της Ευρώπης και της Ασίας κατά την ολική έκλειψη Σελήνης το βράδυ του Σαββάτου. Σε πολλά σημεία πάνω στο μονοπάτι που ακολουθούσε η σκιά πάνω στην επιφάνεια της Γης στήθηκαν νυχτερινά ακόμα και μεταμεσονύχτια πάρτι παρατήρησης του φαινομένου.
Ένα λαμπρό ουράνιο θέαμα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι αστροπαρατηρητές στη βόρεια Αμερική και σε μέρος της Ευρώπης και της Ασίας κατά την ολική έκλειψη Σελήνης το βράδυ του Σαββάτου.
Καθώς η σκιά της Γης άρχισε να πέφτει στη Σελήνη, ο δορυφόρος της Γης άρχισε να παίρνει το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα.
Σε πολλά σημεία πάνω στο μονοπάτι που ακολουθούσε η σκιά στήθηκαν νυχτερινά ακόμα και μεταμεσονύχτια πάρτι παρατήρησης του φαινομένου.
Στην Ελλάδα ήταν ορατή το απόγευμα του Σαββάτου.
Η διάρκεια της ολικής έκλειψης ήταν 51 λεπτά. Η επόμενη ολική έκλειψη θα γίνει στις 15 Απριλίου 2014 αλλά μέχρι τότε θα γίνουν πέντε μερικές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά για την απώλεια της Δημοτικής Συμβούλου Ευαγγελίας Αποστόλου-Δρίτσα
- Αυστρία: Μειώνει τον φόρο στα καύσιμα λόγω του πολέμου στο Ιράν
- Νέα Αριστερά: Η ΝΔ δεν «χορταίνει» σκάνδαλα
- «Make Iran great again» – Επιχείρηση στρατολόγησης Ιρανών αντικαθεστωτικών από τη Μοσάντ εν μέσω πολέμου
- Κέρκυρα: Βγαίνει από τη Μεθ ο 14χρονος που τραυματίστηκε με πατίνι: «Αν δεν φόραγε κράνος δε θα ζούσε», λέει ο πατέρας του
- Στο σπίτι των Τρικαλινών Δημιουργών η γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας & Στ. Ελλάδας