Αγωνία στις αγορές εν αναμονή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής
Σε αρνητικό έδαφος υποχωρεί την Πέμπτη το ελληνικό χρηματιστήριο, ενώ στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν μεικτές τάσεις, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στην κρίσιμη διήμερη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που ξεκινά αργότερα σήμερα στις Βρυξέλλες. Οι ελπίδες ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα λάβουν τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης, καθώς και οι προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ, έχουν ως αποτέλεσμα να επικρατεί ηρεμία στις αγορές, παρά την έκδηλη αγωνία και της επενδυτικής κοινότητας για το μέλλον του ευρώ.
Πτωτικές τάσεις επικρατούν την Πέμπτη στο ελληνικό χρηματιστήριο, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στην κρίσιμη διήμερη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που ξεκινά αργότερα σήμερα στις Βρυξέλλες.
Οι ελπίδες ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα λάβουν τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης, καθώς και οι προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ, έχουν ως αποτέλεσμα να επικρατεί ηρεμία στις αγορές, παρά την έκδηλη αγωνία και της επενδυτικής κοινότητας για το μέλλον του ευρώ.
Στις 14:10, ο γενικός δείκτης υποχωρούσε κατά 0,68% στις 681,52 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 9,7 εκατ. ευρώ. Νωρίτερα η αγορά είχε ανέλθει μέχρι τις 688 μονάδες.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωνε πτώση 0,66%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρούσε κατά 0,53% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης ήταν χαμηλότερα κατά 0,70%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών σημείωνε πτώση 0,52%.
Μεταξύ των μετοχών με τον υψηλότερο τζίρο, ξεχώριζαν οι Εθνική (-1,07% στα 1,85 ευρώ), ΟΠΑΠ (-0,59% στα 6,71 ευρώ), Alpha Bank (-0,99% στα 0,60 ευρώ) και ΔΕΗ (-1,65% στα 4,17 ευρώ).
Από το σύνολο των μετοχών που διακινούνταν, 59 ήταν σε αρνητικό έδαφος, 46 σε θετικό, ενώ 21 ήταν αμετάβλητες.
Στην υπόλοιπη Ευρώπη, επικρατούν μεικτές τάσεις, τα ομόλογα παρουσιάζουν σταθεροποιητική εικόνα, ενώ το ευρώ σημειώνει μικρές απώλειες.. Πτωτικό άνοιγμα της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ δείχνουν τα futures.
Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ο FTSE-100 σημείωνε άνοδο 0,46% στις 5.572,56 μονάδες, στο Χρηματιστήριο του Παρισιού ο CAC-40 υποχωρούσε κατά 0,04% στις 3.174,75 μονάδες και στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ο DΑΧ ήταν υψηλότερα κατά 0,41% στις 6.019,50 μονάδες.
Στην Ισπανία το χρηματιστήριο υποχωρούσε κατά 0,20% και στην Ιταλία κατά 0,78%.
Στις ασιατικές αγορές επικράτησαν πτωτικές τάσεις και στο Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε στις 8.664,58 μονάδες με απώλειες 0,66%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Επεισόδια στην Κρήτη: Δύο συλλήψεις στο Ηράκλειο – Δικογραφία για τουλάχιστον 10 άτομα στα Χανιά
- Οι Σπερς στο σταυροδρόμι: πρέπει να τα παίξουν όλα για τον Αντετοκούνμπο;
- Ρεκόρ πτωχεύσεων δεκαετίας για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα στη Γερμανία
- Ο Ίθαν Χοκ αναπολεί τη συνεργασία του με τον σπουδαίο Ρόμπιν Γουίλιαμς: «Το ταλέντο έρχεται με ένα κόστος»
- Σαμαράς: Το σίγουρο είναι πως αυτοί που βρίσκονται στα μπλόκα δεν κερδίζουνε κάθε τόσο το Τζόκερ
- Νόρις: Ο «χρυσός» πρωταθλητής του 2025 – Πόσα κερδίζει πραγματικά ο νέος βασιλιάς της F1

