Tαινίες σπουδαστών για τη συνύπαρξη χριστιανών και εβραίων στη Θεσσαλονίκη
Στο πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού «Θεσσαλονίκη Σταυροδρόμι Πολιτισμών - 2011 Μέση Ανατολή» συμμετέχει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Το Φεστιβάλ παρουσιάζει την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στις 19:00 στην αίθουσα Παύλος Ζάννας του Ολύμπιον εκδήλωση με τίτλο «Το ελληνο-εβραϊκό θαύμα», όπου θα προβληθούν για πρώτη φορά τρεις ταινίες μικρού μήκους που δημιούργησαν φοιτητές του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.
Στο πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού «Θεσσαλονίκη Σταυροδρόμι Πολιτισμών – 2011 Μέση Ανατολή» συμμετέχει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Το Φεστιβάλ παρουσιάζει την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στις 19:00 στην αίθουσα Παύλος Ζάννας του Ολύμπιον εκδήλωση με τίτλο «Το ελληνο-εβραϊκό θαύμα», όπου θα προβληθούν για πρώτη φορά τρεις ταινίες μικρού μήκους που δημιούργησαν φοιτητές του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.
Πρόκειται για μια παραγωγή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η οποία δίνοντας βήμα σε νέους δημιουργούς, μέσα από τρεις ταινίες – μία μυθοπλασίας, μία ντοκιμαντέρ και μία animation – με θέμα τον ιουδαϊσμό και τη σχέση του με τη Θεσσαλονίκη.
Η εκδήλωση φέρνει στο φως σημαντικές πλευρές της συμβίωσης Ελλήνων και Εβραίων, μιας συμβίωσης που μετρά ήδη πέντε αιώνες συγκερασμού και πολιτισμού.
Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι οι εξής: Θόλος των Κατερίνας Γεροθανάση και Νίκου Αποστολόπουλου (μυθοπλασία), Los Bilbilicos, ένα τραγούδι για τη Θεσσαλονίκη των Στέλλας Παπαστεφάνου και Μαρίας Παπαδοπούλου (ντοκιμαντέρ) και Οι γείτονες των Ελιζαμπέττας Ηλία-Γεωργιάδου και Κατερίνας Γεροθανάση (animation).
Πρόκειται για δημιουργίες μιας ομάδας πτυχιούχων και φοιτητών του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.
Καθημερινές ιστορίες και αισθήματα ξεφεύγουν από τα ιστορικά βιβλία και βρίσκουν το δρόμο τους για την κινηματογραφική αίθουσα, με στόχο ο θεατής να πλησιάσει, να δει και να ερμηνεύσει ξανά την ιστορία, με μια νέα, φρέσκια ματιά.
Τις προβολές θα προλογίσουν οι δημιουργοί των ταινιών, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ανεξάρτητος από σήμερα ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος – Αποχώρησε από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ
- Νέα κοινωνική δομή ετοιμάζεται στο Δήμο Αθηναίων
- Ο Τζόουνς Γκαρσία σχολίασε ξανά σε ανάρτηση του Μοντέρο για τον Ολυμπιακό (pic)
- «Εκτέλεση εν ψυχρώ»: Γιγαντοπανό της ΚΝΕ στη Βουλή για τον 20χρονο στο Άργος
- Κατερίνα Καινούργιου: Το πρώτο καλοκαίρι με την κόρη της – Οι φωτογραφίες στην Πάρο
- Οι ΗΠΑ απαγόρευσαν την επιστροφή Αμερικανών από τον Κονγκό – Στέλνουν πολίτες με Έμπολα σε τρίτες χώρες
- Νέα Αριστερά: Να κληθεί ο Ντίλιαν να δώσει τα έγγραφα για την προμήθεια του Predator στην ΕΥΠ
- ΚΚΕ: Να ανασυρθεί η υπόθεση των υποκλοπών από το αρχείο – Όχι στην παραπέρα συγκάλυψη ευθυνών κυβέρνησης και Μητσοτάκη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442