
Πρεμιέρα για την πετρελαιοκίνηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
"Ελευθέρας" απο σήμερα 29/11/2011 για την κυκλοφορία πετρελαιοκίνητων τεχνολογίας Εuro 5 και 6 στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα.
Κανονικά κυκλοφορούν από σήμερα τα πετρελαιοκίνητα Ιδιωτικής Χρήσης αυτοκίνητα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης ο νόμος που προβλέπει την άρση της απαγόρευσης πετρελαιοκίνησης στα αστικά κέντρα. Η απαγόρευση κυκλοφορίας αίρεται αποκλειστικά για οχήματα με κινητήρες diesel προδιαγραφών Euro 5 ή Euro 6.
Οι πετρελαιοκινητήρες προδιαγραφών Euro 5 και Euro 6 καταναλώνουν τουλάχιστον 30% λιγότερο καύσιμο ενώ αντίστοιχα μειωμένες είναι και οι εκπομπές CO2. Οι εν λόγω κινητήρες έχουν επίσης μικρότερες απαιτήσεις συντήρησης, μεγάλη διάρκεια ζωής ενώ θεωρούνται και πολύ αποδοτικοί.
Με την άρση της απαγόρευσης χρήσης πετρελαίου στα αστικά κέντρα ικανοποιείται ένα από τα βασικά αιτήματα των εισαγωγέων αυτοκινήτων, καθώς σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις δεν υφίσταται ο συγκεκριμένος περιορισμός.
Η Ελλάδα αποτελεί το μοναδικό κράτος-μέλος της ΕΕ στο οποίο απαγορευόταν η χρήση πετρελαιοκίνητων οχημάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Είναι ενδεικτικό πως τη στιγμή που το 51% των συνολικών ταξινομήσεων στην ΕΕ αφορά σε πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, στην Ελλάδα, μόλις το 4% των συνολικών ταξινομήσεων αφορά σε πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το συγκινητικό αντίο του Πολονάρα στο μπάσκετ: «Να με θυμάστε γι’ αυτό που ήμουν»
- The Sopranos: From Serie A to the Greek Super League – 2 Refs and a Scandal …distance (Vids)
- Κηφισιά: Οδηγός μηχανής πετά πέτρες σε γυναίκες – Μία σοβαρά τραυματίας
- Social media: Η «τρέλα» στη Βόρεια Ευρώπη – Ο χάρτης των χρηστών και οι μεγάλες διαφορές ανά χώρα
- «Ανεβαίνουν» τα ασφάλιστρα για επίδοξους δολοφόνους στις ΗΠΑ
- Σκάνδαλα στο Met Gala: Γυμνός εισβολέας, επικός τσακωμός, καπνισμένες τουαλέτες και μια ασεβής Καρντάσιαν

