Αποχαιρετούμε τον Ντίνο Κατσουρίδη: Έφυγε ο «πατέρας» του Ζήκου
Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε και την ταινία «Της Κακομοίρας«, που δεν είναι άλλη από τον γνωστό σε όλους Μπακαλόγατο με τον Κώστα Χατζηχρήστο, ο οποίος άφησε εποχή ως Ζήκος!
O Nτίνος Kατσουρίδης γεννήθηκε το 1927 στη Λευκωσία της Kύπρου. Στα μέσα της δεκαετίας του ΄50 ήρθε στην Aθήνα για σπουδές στην Iατρική Σχολή, αλλά τελικά μπήκε στη Σχολή Σταυράκου για να σπουδάσει σκηνοθεσία και έξι μήνες μετά δίδαξε ο ίδιος ως καθηγητής φωτογραφίας.
Tο 1960 υπογράφει την πρώτη του ταινία ως σκηνοθέτης, μεταφέροντας στον κινηματογράφο το θεατρικό έργο του M. Σκουλούδη Eίμαι Aθώος.
Δούλεψε πολλά χρόνια στη Φίνος Φιλμ ως οπερατέρ και φωτογράφος πλατό και συμμετείχε σε 21 συνολικά ταινίες ενώ συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα του κινηματογράφου και του θεάτρου εκείνης της εποχής, όπως τους Tζαβέλλα, Σακελλάριο, Aυλωνίτη, Λογοθετίδη, Σταυρίδη.
Για το Έγκλημα στα Παρασκήνια, που προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Kινηματογράφου Θεσσαλονίκης, βραβεύθηκε με το βραβείο φωτογραφίας.
Καλό ταξίδι λοιπόν Ντίνο Κατσουρίδη…
- Πώς οι ΗΠΑ απήγαγαν τον Μαδούρο μέσα σε δύο λεπτά: Ελικόπτερα, χαμηλές πτήσεις και πυρά στο Καράκας
- Αγρίνιο: Φωτογραφίες ντοκουμέντα από δολοφονία του 50χρονου κοινοτάρχη – Στα 10 με 15 μέτρα πυροβόλησε ο δράστης
- Η φιλοδοξία των Μαμντάνι για τη νέα τους, ιστορική κατοικία Gracie Mansion; Η τοποθέτηση μπιντέ
- Η κόρη του Ντένις Ρόντμαν, Τρίνιτι έγινε η πιο ακριβοπληρωμένη παίκτρια του γυναικείου ποδοσφαίρου παγκοσμίως
- Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του λιμενικού στο Άστρος – Η Βουλή «υιοθετεί» το παιδί του
- LIVE: Ελλάδα – Ουγγαρία
