
Την ενίσχυση του ρόλου του EFSF θα αποφασίσει το Eurogroup
Στην αποκρυστάλλωση του νέου ρόλου και των κανόνων που θα διέπουν τον ενισχυμένο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) θα προχωρήσουν την Τρίτη οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης. Ειδικότερα, το Eurogroup αναμένεται να καταλήξει σε συμφωνία για το πώς θα γίνεται η μόχλευσή των κεφαλαίων του, για το πώς θα παρέχει πιστώσεις στα κράτη - μέλη της Ευρωζώνης και στο πως θα παρεμβαίνει στην πρωτογενή και τη δευτερογενή αγορά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο EFSF θα μπορεί να εκδίδει εγγυήσεις που θα καλύπτουν το 20% έως 30% των εκδόσεων κρατικού χρέους.
Στην αποκρυστάλλωση του νέου ρόλου και των κανόνων που θα διέπουν τον ενισχυμένο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) θα προχωρήσουν την Τρίτη οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης.
Σύμφωνα με το Reuters, ήδη τα έγγραφα της συμφωνίας για το EFSF είναι έτοιμα και εκκρεμεί να επικυρωθούν από το Eurogroup.
Ειδικότερα, το Eurogroup αναμένεται να καταλήξει σε συμφωνία για τους κανόνες που θα διέπουν το EFSF, για το πώς θα γίνεται η μόχλευσή των κεφαλαίων του, για το πώς θα παρέχει πιστώσεις στα κράτη -μέλη της Ευρωζώνης και στο πως θα παρεμβαίνει στην πρωτογενή και τη δευτερογενή αγορά.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο EFSF θα μπορεί να εκδίδει εγγυήσεις που θα καλύπτουν το 20% έως 30% των εκδόσεων κρατικού χρέους.
Το ίδιο δημοσίευμα φιλοξενεί δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων σύμφωνα με τους οποίους ακόμη και εάν το Eurogroup καταλήξει σε συμφωνία η πολυπλοκότητα του EFSF είναι τόσο μεγάλη που δεν πρέπει να αναμένεται ότι θα τεθεί σε λειτουργία πριν από τον Ιανουάριο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κίνηση: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό
- Επιστροφη στον κόσμο του Star Wars: Το Mandalorian and Grogu έσπασε το φράγμα των 100 εκατ. δολαρίων
- Olympiacos Crowned Kings of Europe Once Again
- Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα ο 30χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του 67χρονου πατέρα του – Τον σκότωσε με κατσαβίδι
- Συνεχίζεται το «παζάρι» ΗΠΑ και Ιράν εν μέσω απειλών – «Ο Τραμπ δεν θα κάνει κακή συμφωνία», λέει ο Ρούμπιο
- «Χρυσός» ο 37ος ελληνικός τελικός στα Κύπελλα Ευρώπης μπάσκετ
