Με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα συναντήθηκε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος
Θέματα που αφορούν στη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ εξετάστηκαν στη συνάντηση που είχαν σήμερα, Τετάρτη, ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ.
Θέματα που αφορούν στη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ εξετάστηκαν στη συνάντηση που είχαν σήμερα, Τετάρτη, ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ.
Ο κ.Αβραμόπουλος, αφού υπενθύμισε ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις παρουσίασαν κάποιες δυσκολίες για ένα μικρό διάλειμμα – επικαλούμενος σχετικές δηλώσεις Κλίντον για την περίοδο της δικτατορίας – έκανε λόγο για έναν καινούργιο δρόμο στις σχέσεις αυτές, οι οποίες καθίστανται πιο αναγκαίες λόγω των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή.
Επίσης, αναφέρθηκε στον σταθεροποιητικό παράγοντα της Ελλάδας στην περιοχή και στην παρουσία της χώρας μας σε διεθνείς αποστολές που τελούν υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και της ΕΕ με θετικά αποτελέσματα στις περιοχές ενδιαφέροντος της διεθνούς κοινότητας.
Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η παρουσία της χώρας μας στις διεθνείς αποστολές θα συνεχιστεί στις περιοχές όπου οι αρχές της ασφάλειας, της ανεξαρτησίας και της Δημοκρατίας δεν ισχύουν για την εμπέδωσή τους.
Τέλος, επανέλαβε ότι παρά την οικονομική κρίση, η αμυντική και αποτρεπτική ισχύς της χώρας δεν έχει θιγεί σε καμία περίπτωση, χαρακτηρίζοντας το αμυντικό σύστημα της Ελλάδας άριστο με άρτιο εξοπλισμό.
Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρέσβης ευχαρίστησε τον υπουργό για την πρόσκληση και έκανε λόγο για στενή στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ των δύο χωρών σε ευρύ φάσμα τομέων.
Επανέλαβε δε ότι οι ΗΠΑ θα παραμείνουν ένας σταθερός σύμμαχος στην υποστήριξη της Ελλάδας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς και εξέφρασε την ελπίδα ότι η στενή συνεργασία στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις θα συνεχιστεί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Γκρίλις σε μια ξέφρενη νύχτα μετά την ήττα από την Άρσεναλ
- Γεωργιάδης και Πλεύρης «ξαναχτύπησαν»: «Αντιδυτικά και αριστεροκρατούμενα» η Διεθνής Αμνηστία και το Δικαστήριο της Χάγης
- Το in στο μπλόκο της Νίκαιας: Ξεκάθαροι οι αγρότες απέναντι στις διασπαστικές κινήσεις που «αγκάλιασε» το Μαξίμου
- Κόντρα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για τους αγρότες – «Μη ασφαλές περιβάλλον διαλόγου» καταγγέλλει η Χαριλάου Τρικούπη
- Ο ειδικός όρος του Μέσι με την ‘Ιντερ Μαϊάμι και το διπλό σενάριο για Μπαρτσελόνα
- LIVE: Aταλάντα – Ίντερ

