Να δηλώσουν την προϋπηρεσία τους απαιτεί το Δημόσιο από τους υπαλλήλους αορίστου χρόνου
Να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση έως τη Δευτέρα για τα χρόνια προϋπηρεσίας τους, είτε στο Δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό τομέα ζητά η διοίκηση από τους υπαλλήλους αορίστου χρόνου, προκειμένου να τους εντάξει στο καθεστώς εφεδρείας. Όσοι δεν το κάνουν, αφήνεται να εννοηθεί ότι θα χάσουν τα συντάξιμα αυτά έτη. Για εκβιαστικές πιέσεις κάνει λόγο η ΑΔΕΔΥ, καθώς -όπως σημειώνει- «κάθε εργαζόμενος έχει το δικαίωμα να αναγνωρίζει ή όχι την προϋπηρεσία του» όπως και όποτε αυτός το εκτιμήσει.
Να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση για τα χρόνια προϋπηρεσίας τους, είτε στο Δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό τομέα ζητά η διοίκηση από τους υπαλλήλους αορίστου χρόνου, προκειμένου να τους εντάξει στο καθεστώς εφεδρείας. Όσοι δεν το κάνουν, αφήνεται να εννοηθεί ότι θα χάσουν τα συντάξιμα αυτά έτη. Για εκβιαστικές πιέσεις κάνει λόγο η ΑΔΕΔΥ, καθώς -όπως σημειώνει- «κάθε εργαζόμενος έχει το δικαίωμα να αναγνωρίζει ή όχι την προϋπηρεσία του» όπως και όποτε αυτός το εκτιμήσει.
Όπως αναφέρουν Τα Νέα, έως τη Δευτέρα οι δημόσιοι υπάλληλοι με σχέση αορίστου χρόνου θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει τις υπεύθυνες δηλώσεις και να τις έχουν υποβάλει στις αρμόδιες διευθύνσεις.
Σε αυτές οι υπάλληλοι θα πρέπει να έχουν επιλέξει εάν επιθυμούν να δηλώσουν όλα τα χρόνια και να τεθούν σε εφεδρεία ή να μην τα δηλώσουν και να πρέπει να παραμείνουν για περισσότερο χρόνο στην εργασία τους, ώστε να συμπληρώσουν δικαίωμα πλήρους σύνταξης.
Για «πολιτική τρομοκρατίας και απειλών που εκβιάζει και πανικοβάλλει τους εργαζόμενους» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, επισημαίνοντας πως οι εργαζόμενοι δεν υποχρεούνται να αναφέρουν την προϋπηρεσία τους.
«Ο κάθε εργαζόμενος έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να αναγνωρίσει ή όχι την προϋπηρεσία του, όποτε αυτός εκτιμήσει, και όσο χρόνο θέλει ο ίδιος» τονίζεται.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πιο απολιτίκ δεν γίνεται – Ο Τομ Κρουζ λέει «όχι» σε ταινίες και βραβεία για να μην δείξει τις πολιτικές του προτιμήσεις
- Σαουδική Αραβία καλεί Σαλάχ: «Είναι ευπρόσδεκτος στο πρωτάθλημα»
- Στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων οι δύο συλληφθέντες για τη Φοινικούντα
- Νεκρός σε προχωρημένη σήψη βρέθηκε 34χρονος σε διαμέρισμα στα Ιωάννινα
- Εξεταστική – ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ώρα των απαντήσεων για τον «Φραπέ» – Δείτε live τη συνεδρίαση
- Σχέδιο για δυνατότητα μετατροπής κάθε POS σε μέσο ανάληψης μετρητών


