Κέρδη κατά 0,96% κατέγραψε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο
Ανοδική αντίδραση κατέγραψε η χρηματιστηριακή αγορά στη συνεδρίαση της Πέμπτης, μετά την έντονη πίεση που δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων είχαν σημειωθεί απώλειες 5,89%. Μοχλός της ανόδου ήταν οι τραπεζικές μετοχές, ο δείκτης των οποίων χθες είχε υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές του 1990. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 724,81 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,96%.
Ανοδική αντίδραση κατέγραψε η χρηματιστηριακή αγορά στη συνεδρίαση της Πέμπτης, μετά την έντονη πίεση που δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων είχαν σημειωθεί απώλειες 5,89%.
Μοχλός της ανοδικής αντίδρασης ήταν οι τραπεζικές μετοχές, ο δείκτης των οποίων χθες είχε υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές του 1990. Η άνοδος της αγοράς δεν συνοδεύθηκε και από ανάλογη αύξηση του όγκου των συναλλαγών, η αξία των οποίων κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 724,81 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 0,96%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 37,989 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,53%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,38% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 0,43 %.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές του Τ.Τ (+15,09%), της Εθνικής (+6,18%), της Πειραιώς (+3,81%) και της Marfin Popular Bank(+3,47%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της ΔΕΗ (-2,83%) και της Ελλάκτωρ (-1,63%).
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Τραπεζών (+4,28%), των Τηλεπικοινωνιών (2,42%) και των Πρώτων Υλών (2,28%).
Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι δείκτες Κοινής Ωφελείας (-2,18%), Εμπορίου (-0,92%) και Κατασκευών και Υλικών (-0,82%).
Ανοδικά κινήθηκαν 96 μετοχές, 54 πτωτικά και 30 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: ΒΙΣ(κο) +30,00%, Λεβεντέρης (π) +29,33%, Κέκροψ +20,39% και Κούμπας +20,00%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Τεγόπουλος -19,44%, Περσεύς -19,35%, Σέλμαν (κο) -19,02% και Ευρωσυμμετοχές -18,75%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αυτή είναι η νέα εθνική στρατηγική των ΗΠΑ – Ο Τραμπ σπάει τα ταμπού
- LIVE: Άστον Βίλα – Άρσεναλ
- ΗΠΑ: Τραγωδία στο Τενεσί – Παππούς και 3 μηνών εγγονή κατασπαράχθηκαν από τα σκυλιά της οικογένειας
- Live streaming: Ολυμπιακός – Πανσερραϊκός
- Ρωσικά drones και πύραυλοι έπληξαν σιδηροδρομικό κόμβο κοντά στο Κίεβο, λέει η Ουκρανία
- Byron: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Μέγαρα, Ανατολική Μάνη, Ευρώτας και δύο κοινότητες στον Δήμο Μάνδρας

