
Η ένταση Ιράν-Δύσης κάνει ορατό τον κίνδυνο «πυρηνικού πολέμου», προειδοποιεί ο Τσάβες
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι η ένταση ανάμεσα στο Ιράν και τη Δύση για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης κάνει ορατό τον κίνδυνο ενός «πυρηνικού πολέμου» στη Μέση Ανατολή, ο οποίος θα απειλούσε το μέλλον του πλανήτη.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι η ένταση ανάμεσα στο Ιράν και τη Δύση για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης κάνει ορατό τον κίνδυνο ενός «πυρηνικού πολέμου» στη Μέση Ανατολή, ο οποίος θα απειλούσε το μέλλον του πλανήτη.
«Αυτήν τη στιγμή υπάρχει ο κίνδυνος ενός πυρηνικού πολέμου, ο οποίος μπορεί να σημάνει το τέλος του κόσμου» τόνισε ο Ούγκο Τσάβες, σύμμαχος του Ιράν.
«Οι πρώτοι που ευθύνονται για τον κίνδυνο αυτόν είναι η κυβέρνηση των ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της, ανάμεσά τους και το Ισραήλ, που έχουν στην κατοχή τους πολλές ατομικές βόμβες» πρόσθεσε.
Αμερικανοί και Ευρωπαίοι ασκούν πιέσεις στο Ιράν από την περασμένη εβδομάδα που δόθηκε στη δημοσιότητα η έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, στην οποία εκφράζονται έντονες υποψίες ότι το Ιράν έχει εργαστεί για την ανάπτυξη ατομικού όπλου.
Το Ιράν απέρριψε τις κατηγορίες της ΙΑΕΑ, η έκθεση της οποίας δημοσιοποιήθηκε σε μια περίοδο που οι Ισραηλινοί απειλούν για προληπτική επίθεση εναντίον των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (7/4): Δράση με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα και Champions League
- Βασίλης Μάγγος: Αρχίζει η δίκη των αστυνομικών για τον ξυλοδαρμό και τα βασανιστήρια – «Να μη φιμωθεί η φωνή μας»
- Κίνηση: Καθυστερήσεις στον Κηφισό – Πού αλλού υπάρχουν προβλήματα
- Χρήστος Λούλης: Όταν ήταν 20 χρόνων και έπαιξε στο Ρουκ Ζουκ με τη Μαίρη Μηλιαρέση
- Ντέρμπι πρωτιάς ο Ολυμπιακός με τη Ρεάλ, κρίσιμο ματς και ο Παναθηναϊκός στη Βαρκελώνη
- Πάνω από τα 110 δολάρια το πετρέλαιο με φόντο τις απειλές Τραμπ απέναντι στο Ιράν