«Περιορισμένες τροποποιήσεις» στη συνθήκη της Λισαβόνας προτείνει ο Σόιμπλε
Υπέρ της ενίσχυσης της διακυβέρνησης της ευρωζώνης μέσω «περιορισμένων τροποποιήσεων της ευρωπαϊκής συνθήκης» τάσσεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στη γαλλική εφημερίδα Le Monde.
Υπέρ της ενίσχυσης της διακυβέρνησης της ευρωζώνης μέσω «περιορισμένων τροποποιήσεων της ευρωπαϊκής συνθήκης» τάσσεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στη γαλλική εφημερίδα Le Monde.
«Χρειαζόμαστε περιορισμένες τροποποιήσεις της συνθήκης, ώστε να υπάρξουν πιο αποτελεσματικοί μηχανισμοί ελέγχου της τήρησης των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί, μια κοινή δημοσιονομική πολιτική και μια βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των διαφόρων οικονομιών» τόνισε υπογραμμίζοντας ότι «δεν επιθυμεί μια νέα συνθήκη».
«Γιατί έχουμε το δικαίωμα να προσφύγουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για παραβίαση του Ευρωπαϊκού Δικαίου, αλλά όχι του Συμφώνου Σταθερότητας;» διερωτάται ο Σόιμπλε.
Ο Γερμανός υπουργός υπενθυμίζει στη συνέντευξή του ότι οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ευρωζώνης είχαν αναθέσει στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι να διατυπώσει προτάσεις για την τροποποίηση της συνθήκης της Λισαβόνας.
Μέλος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), ο Σόιμπλε υπογραμμίζει ότι το κόμμα του, το οποίο αρχίζει από τη Δευτέρα το συνέδριό του, θα «ζητήσει περισσότερη Ευρώπη και θα προωθήσει την ιδέα εκλογής του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με καθολική ψηφοφορία».
«Αυτό θα ήταν πραγματική επανάσταση» επισημαίνει.
Σε ερώτηση σχετικά με τις σχέσεις της χώρας του με τη Γαλλία, ο Σόιμπλε τονίζει ότι «η Γερμανία σήμερα έχει καλύτερες επιδόσεις, αλλά η οικονομία δεν είναι το παν» και διαβεβαίωσε ότι «οι Γερμανοί δεν αισθάνονται ότι υπερέχουν έναντι των Γάλλων».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Τραμπ έδωσε διορία στο Ιράν να ανοίξει τα Στενά του Ορμούζ ή θα χτυπήσει εργοστάσια παραγωγής ενέργειας
- ΠΟΥ: Περισσότεροι από 60 νεκροί εξαιτίας πλήγματος σε κέντρο υγείας στο Νταρφούρ του Σουδάν
- Το Ιράν υποστηρίζει ότι «καμία περιοχή δεν είναι ασφαλής» – Θα συνεχίσουμε να χτυπάμε τους εχθρούς μας λέει ο Νετανιάχου
- Σαρωτική η Έβερτον με Τσέλσι (3-0), βαθμός «ανάσα» για τη Λιντς με Μπρέντφορντ (0-0)
- Γιορτή σήμερα 22 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 22.03.2026]


