
«Μα τι κάνετε; Θα χάσετε το δημοψήφισμα» η απάντηση Μέρκελ και Σαρκοζί στον Γ.Παπανδρέου
Με την απροκάλυπτη δυσαρέσκεια των Ευρωπαίων εταίρων βρέθηκαν αντιμέτωποι ο πρωθυπουργός και στελέχη της κυβέρνησης, στη σύνοδο της G-20 στις Κάννες, μετά την εξαγγελία Παπανδρέου για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. «Τι είναι αυτά που κάνετε; Θα το χάσετε το δημοψήφισμα» τού είπαν οι δύο ηγέτες, σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, Μέρκελ και Σαρκοζί, μόλις ο κ. Παπανδρέου ανέλυσε τα πλεονεκτήματα του δημοψηφίσματος.
Με την απροκάλυπτη δυσαρέσκεια των Ευρωπαίων εταίρων βρέθηκαν αντιμέτωποι ο πρωθυπουργός και στελέχη της κυβέρνησης, στη σύνοδο της G-20 στις Κάννες, μετά την εξαγγελία Παπανδρέου για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
Ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, εκλήθη από τη γαλλική προεδρία στις Κάννες, για να αντιμετωπίσει την οργή του Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος ήλπιζε ότι με τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου είχε κλείσει το ευρωπαϊκά μέτωπα και θα μπορούσε να αφοσιωθεί στην προεκλογική εκστρατεία του.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η συζήτηση μεταξύ του πρωθυπουργού και των εταίρων ήταν σύντομη και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δυσφορούσε όση ώρα μιλούσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.
«Τι είναι αυτά που κάνετε; Θα το χάσετε το δημοψήφισμα» τού είπαν οι δύο ηγέτες, όταν ο κ. Παπανδρέου ανέλυσε τα πλεονεκτήματα του δημοψηφίσματος και ευθέως έθεσαν διπλό τελεσίγραφο για το ερώτημα του δημοψηφίσματος και την ανάγκη συναίνεσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- LIVE: ΠΑΟΚ – Άρης Betsson
- «Οι γάτες είναι φυσικοί γιόγκι. Μπαίνουν σε καταστάσεις έκστασης με το βλέμμα στο άπειρο»
- Σαράντα πλοία με φιλοπαλαιστίνιους ακτιβιστές απέπλευσαν από τη Βαρκελώνη για τη Γάζα
- «Ρώσοι χάκερ» παραβίασαν λογαριασμούς email του ΓΕΕΘΑ
- Νέο σκάνδαλο με ΟΠΕΚΕΠΕ – Εγκλειστος στις φυλακές έκοβε εικονικά τιμολόγια για αγροτικές επιδοτήσεις
- Κεφαλονιά: Από ανακοπή καρδιάς ο θάνατος της 19χρονης – Για ανθρωποκτονία κατηγορούνται οι τρεις συλληφθέντες