Η απόφαση για την 6η δόση έχει ήδη ληφθεί, διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομικών
Διευκρινίσεις σχετικά με το γεγονός ότι η 6η δόση προς την Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται στην ατζέντα του προσεχούς Eurogroup έδωσε το υπουργείο Οικονομικών, σημειώνοντας ότι προφανώς δεν περιλαμβάνεται καθότι η εκταμίευσή της έχει ήδη αποφασιστεί. «H εκταμίευση προϋποθέτει και σχετική απόφαση του ΔΝΤ, η οποία, ούτως ή άλλως, ήταν προγραμματισμένη να ληφθεί μετά την ολοκλήρωση των προκαταβολικών δράσεων, τις οποίες πρέπει να ολοκληρώσει η Eλλάδα πριν τις 15 Δεκεμβρίου» καταλήγει.
Το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του διευκρινίζει ότι προφανώς και δεν περιλαμβάνεται στο προσεχές Eurogroup, αφού η εκταμίευση της 6ης δόσης έχει ήδη αποφασιστεί.
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος παρουσίασε στους Γιούνκερ, Ρεν και Σόϊμπλε το ευρύτερο πλαίσιο μέσα στο οποίο πορεύεται η χώρα, το οποίο και θα συζητηθεί στο προσεχές Eurogroup.
«H εκταμίευση της 6ης δόσης προϋποθέτει βεβαίως και σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΝΤ, η οποία, ούτως ή άλλως, ήταν προγραμματισμένη να ληφθεί μετά την ολοκλήρωση των προκαταβολικών δράσεων (prior actions), τις οποίες πρέπει να ολοκληρώσει η Eλλάδα πριν τις 15 Δεκεμβρίου» καταλήγει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Παναθηναϊκός: Η 11άδα που επέλεξε ο Μπενίτεθ για το παιχνίδι με τη Φερεντσβάρος (pic)
- Κίνα: Η αστυνομία συνέλαβε δύο άντρες για την ανάρτηση μίας εικόνας με… «γκέι πάντα»
- ΠΑΟΚ: Η μεγάλη ευκαιρία με το «τακουνάκι» του Γιακουμάκη (vid)
- «Τα γυμνά της μητέρας μου είναι δώρο» – Η κόρη της Σίντι Κρόφορντ, Κάια Γκέρμπερ, για τη μοναχική παιδική ηλικία και το «χαμαιλεοντικό» αύριο
- Μακρόν: Η Γαλλία και η Ευρώπη θέλουν «σεβασμό
- Ολυμπιακός – Εστουδιάντες 68-72: Ήττα στις λεπτομέρειες και αποκλεισμός
