Υλικά
  • 1 κουτί Sweet & Balance Κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια
  • 100 γραμ. Σαβαγιάρ
  • 125 γραμ. τυρί κρέμα Μασκαρπόνε
  • 1 κοφτή κουτ. σούπας Στιγμιαίο Καφέ
  • 1 κουτ. γλυκού Κακάο Γιώτης
  • 200 γραμ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Άπαχο Γάλα 0% λιπαρά
  • 3 κουτ. σούπας Κονιακ

Εκτέλεση

  • Διαλύετε το Στιγμιαίο Καφέ στο χλιαρό γάλα και προσθέτετε 1 κουτ. σούπας Κονιάκ
  • Βουτάτε τα Σαβαγιάρ στο μίγμα και τα στρώνετε σε ένα μικρό μακρόστενο pyrex ή μπολ
  • Παρασκευάζετε την Sweet & Balance Κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια, προσθέτοντας στο νερό που θα χτυπήσετε την κρέμα 2 κουτ. σούπας Κονιάκ
  • Στην έτοιμη κρέμα προσθέτετε το Μασκαρπόνε και συνεχίζετε το χτύπημα για 1-2 λεπτά, μέχρι η κρέμα να γίνει λεία
  • Απλώνετε την κρέμα στα Σαβαγιάρ
  • Πασπαλίζετε με κακάο
Διαθρεπτικά στοιχεία
Ανά μερίδα 83 γραμ.
Ενέργεια 165 kcal
Πρωτεΐνες 2,7 g
Υδατάνθρακες 12,8 g
Σάκχαρα 8,2 g
Λιπαρά 11,6 g
Κορεσμένα 8,0 g
Εδώδιμες ίνες 1,4 g
Νάτριο 0,05 g
  • Μερίδες ανά γλύκισμα: 10
  • Βάρος μερίδας: 83 γραμ.
  • Ισοδύναμα: 2/3 Ισοδύναμα άμυλου, ½ ισοδύναμο λαχανικών, 2 ισοδύναμα λίπους
Για περισσότερες συνταγές χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη καθώς και πληροφορίες σχετικά με τα Sweet & Balance επισκεφτείτε τη σελίδα www.sweetandbalance.gr

health.in.gr