«Δεν γνώριζα για τον αιφνιδιασμό Παπανδρέου με το δημοψήφισμα» λέει τώρα ο Ευ.Βενιζέλος
Έντονος προβληματισμός επικρατεί στο περιβάλλον του υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου για τις εξελίξεις των τελευταίων ωρών. Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, δεν γνώριζε την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για τη διενέργεια δημοψηφίσματος και την υποστήριξε τόσο στην κοινοβουλευτική ομάδα όσο και στη συνέντευξη που έδωσε αμέσως μετά σε τηλεοπτικό σταθμό διότι εκείνη τη στιγμή δεν είχε άλλη επιλογή.
Έντονος προβληματισμός επικρατεί στο περιβάλλον του υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου για τις εξελίξεις των τελευταίων ωρών.
Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, δεν γνώριζε την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για τη διενέργεια δημοψηφίσματος και την υποστήριξε τόσο στην κοινοβουλευτική ομάδα όσο και στη συνέντευξη που έδωσε αμέσως μετά στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 διότι εκείνη τη στιγμή δεν είχε άλλη επιλογή.
Ο κ. Βενιζέλος φέρεται να γνώριζε μόνο τα σχέδια για την ψήφο εμπιστοσύνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά την ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε στον κ. Παπανδρέου την απορία του γιατί δεν είχαν ενημερωθεί οι διεθνείς μας εταίροι.
Το υπουργείο Οικονομικών ετοίμασε σχέδιο επιστολής προς τους >Ευρωπαίους εταίρους το οποίο προωθήθηκε το πρωί στο γραφείο του πρωθυπουργού.
Νωρίς το πρωί από την Κεντρική Κλινική Αθηνών, όπου νοσηλεύεται, ο κ. Βενιζέλος μίλησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τον Ευρωπαίο επίτροπο Όλι Ρεν, τον επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ελλάδα Πολ Τόμσεν και τον επικεφαλής της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν ο οποίος ηγείται των τραπεζιτών που λαμβάνουν μέρος στη διαδικασία για το «κούρεμα» του χρέους.
Το κλίμα που εισέπραξε ο υπουργός Οικονομικών ήταν εξαιρετικά βαρύ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πατέρας του Άλκη Καμπανού: Όσοι ανάψουν κερί για το παιδί μου, να το κάνουν και για τους 7 οπαδούς του ΠΑΟΚ
- Φίδια στο τρένο; Κόμπρες ταξιδεύουν ως λαθρεπιβάτες σε νέες περιοχές της Ινδίας
- ΣΥΡΙΖΑ για την τραγωδία στα Τρίκαλα: Η κυβέρνηση να σταματήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια και να αναλάβει τις ευθύνες της
- Νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Euroleague ο Τσους Μπουένο (vids)
- Τραμπ: Αρμάδα μεγαλύτερη από της Βενεζουέλας κατευθύνεται στο Ιράν
- Έτσι θα μοιάζουν οι νέοι Beatles: «Διέρρευσαν» οι πρώτες φωτογραφίες των τεσσάρων Σκαθαριών του Σαμ Μέντες
