Επιβεβαιώνουν οι ΗΠΑ ότι έχουν βάση μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην Αιθιοπία
Αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη εξορμούν από αεροδρόμιο στην Αιθιοπία και επιχειρούν στην Υεμένη, μία από τις χώρες-βάσεις της Αλ Κάιντα, αποκάλυψε η Washington Post και επιβεβαίωσε ο Λευκός Οίκος.
Αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη εξορμούν από αεροδρόμιο στην Αιθιοπία και επιχειρούν στην Υεμένη, μία από τις χώρες-βάσεις της Αλ Κάιντα, αποκάλυψε η Washington Post και επιβεβαίωσε ο Λευκός Οίκος.
Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, τα αεροσκάφη τύπου Reaper απογειώνονται από πολιτικό αεροδρόμιο στη νότια Αιθιοπία και μετέχουν σε επιχειρήσεις για τον εντοπισμό πιθανόν και την εξόντωση εξτρεμιστών στην Υεμένη και τη Σομαλία. {{{ map }}}
Σημειώνεται ακόμη στο δημοσίευμα ότι πετούν άοπλα (κανονικά μπορούν να φέρουν πυραύλους Hellfire και κατευθυνόμενες βόμβες) για πτήσεις επιτήρησης αλλά αυτό δεν αποκλείει να έχουν γίνει και πτήσεις με οπλισμό.
Η κυβέρνηση της Αιθιοπίας έχει αρνηθεί την παρουσία ξένων δυνάμεων στο έδαφος της.
Τον περασμένο μήνα η Washington Post είχε δημοσιεύσει την πληροφορία ότι και σε άλλες χώρες στο Κέρας της Αφρικής είναι εγκαταστημένα αμερικανικά drone αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τις τοποθεσίες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θεσσαλονίκη: Αγρότες έντυσαν με… λαμπιόνα τα τρακτέρ τους – Χριστούγεννα στα μπλόκα
- Η απονομή του τροπαίου του League Cup στον Ολυμπιακό (pics+vid)
- Η τεχνητή νοημοσύνη επανασχεδιάζει την παιδική ηλικία – Προνομιούχες γενιές ή κενό βασίλειο;
- Τα βήματα για έκδοση διαβατηρίου – Πόσο κοστίζει
- Έκλεβαν πέντε σπίτια κάθε βράδυ και έκαναν τηλεφωνικές απάτες – Συνελήφθησαν 12 μέλη της σπείρας
- LIVE: Παναθηναϊκός – Βαλένθια

