Πορεία προς το άγνωστο αν αποτύχει η Σύνοδος Κορυφής, λέει ο Γάλλος πρωθυπουργός
«Ζούμε κρίσιμες στιγμές, αν η Σύνοδος Κορυφής καταλήξει σε αποτυχία τότε η ευρωπαϊκή ήπειρος θα βρεθεί σε αχαρτογράφητες περιοχές» δήλωσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν στο Παρίσι ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος UMP.
Η Le Monde επισημαίνει ότι η κρίση χρέους έχει πλέον αποκτήσει διαστάσεις πανευρωπαϊκού πολιτικού προβλήματος, ενώ μνημονεύει ανάλογες κρίσεις του παρελθόντος κατά τις οποίες «οι κυβερνώντες δεν κατάφεραν να αποτρέψουν τα γεγονότα που οι ίδιοι έβλεπαν να έρχονται».
Η οικονομική εφημερίδα αναφέρει ότι «η Ευρωζώνη δυσκολεύεται να καταλήξει σε μια συμφωνία» που θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα προβλήματα της ευρωζώνης και «θα ανακόψει τη μετάδοση της κρίσης προς την Ιταλία».
«Τα βλέμματα όλου του κόσμου είναι στραμμένα στις αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών που θα συσκέπτονται την Τετάρτη από τις 7 μμ [ώρα Ελλάδος]» αναφέρει η εφημερίδα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γεραπετρίτης και Μπαμπινιώτης συζητούν για την ελληνική γλώσσα: Δημοκρατία, Διάλογος και Συναίνεση
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 10.02.2026]
- Ρόμα – Κάλιαρι 2-0: «Έπιασαν» τη Γιουβέντους στην 4η θέση οι Ρωμαίοι
- Κάγια Κάλας: Το κοινό που αποδοκίμασε τον Βανς στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έδειξε ευρωπαϊκή υπερηφάνεια
- Το μεγάλο παζάρι για τα προγράμματα κατάρτισης, οι υπουργοί που διευκόλυναν, και η παρέα του Παναγόπουλου
- Τροχαία: Πάνω από 1.240 παραβάσεις βεβαιώθηκαν για μη χρήση κράνους την περασμένη εβδομάδα



