
Η ΕΚΤ δεν θα δέχεται χρεοκοπημένα ελληνικά ομόλογα, ξεκαθαρίζει ο Τρισέ
Την προειδοποίηση ότι χρεοκοπία της Ελλάδας συνεπάγεται μη αποδοχή των ομολόγων της ως ενέχυρο από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, απηύθυνε ο πρόεδρος της Ζαν Κλοντ Τρισέ σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Financial Times. Σύμφωνα με το Reuters, ο Τρισέ δήλωσε πως η ΕΚΤ έχει εξαντλήσει όλα τα μέσα στην περίπτωση της ελληνικής κρίσης χρέους, η οποία είναι μια ξεχωριστή περίπτωση δεδομένων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα, και πως πλέον η ευθύνη περνά στις κυβερνήσεις της ζώνης του ευρώ.
Την προειδοποίηση ότι χρεοκοπία της Ελλάδας συνεπάγεται μη αποδοχή των ομολόγων της ως ενέχυρο από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απηύθυνε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Financial Times.
Σύμφωνα με το Reuters, ο Τρισέ δήλωσε πως η ΕΚΤ έχει εξαντλήσει όλα τα μέσα στην περίπτωση της ελληνικής κρίσης χρέους, η οποία είναι μια ξεχωριστή περίπτωση δεδομένων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα, και πως πλέον η ευθύνη περνά στις κυβερνήσεις της ζώνης του ευρώ.
«Αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει η ΕΚΤ δεν θα είναι σε θέση πλέον να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως εγγύηση για τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών. Σε μια τέτοια περίπτωση, οι άλλες κυβερνήσεις της Ευρωζώνης θα πρέπει να στηρίξουν το χρηματοοικονομικό σύστημα για να αποτρέψουν μια οικονομική καταστροφή» δήλωσε.
Στο σημείο αυτό επανέλαβε πως η στήριξη της ΕΚΤ σε χώρες της Ευρωζώνης που πλήττονται από την κρίση κρατικού χρέους ήταν μεγάλη και δεν πρόκειται να στηρίξει μέτρα που επιτρέπουν στις κυβερνήσεις να μεταθέσουν τις ευθύνες που έχουν και να τακτοποιήσουν τα δημοσιονομικά τους μεγέθη.
«Η ΕΚΤ έχει κάνει οτιδήποτε για να ανταποκριθεί στις ευθύνες της σε εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις. Η τελική στήριξη ασφαλώς είναι των κυβερνήσεων» ανέφερε.
Τέλος, κάλεσε τις κυβερνήσεις να αποκαταστήσουν το συντομότερο δυνατό την αξιοπιστία του κρατικού χρέους και να πετύχουν τους δημοσιονομικούς στόχους που τέθηκαν με τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Επεισοδιακή σύλληψη τριών κακοποιών που είχαν εισβάλει σε σπίτι και λήστεψαν ζευγάρι στη Θεσσαλονίκη
- Απάντησε στον Γιανάι ο Αταμάν: «Δεν με φτάνεις ούτε με 100 εκατ. μπάτζετ» – «Θα φύγω όταν το πει ο Γιαννακόπουλος»
- Ο Τραμπ σχεδιάζει απαγγελία κατηγοριών κατά του Ραούλ Κάστρο – Πιέζει την Κούβα στο μοντέλο Βενεζουέλας
- Πληθωρισμός: Ανεξάντλητα τα «καύσιμα» που πυροδοτούν αυξήσεις τιμών – Έρχονται νέες ανατιμήσεις στα είδη διατροφής
- LIVE: Άστον Βίλα – Λίβερπουλ
- Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Παρατείνεται για άλλες 45 μέρες η εκεχειρία Ισραήλ – Λιβάνου

