
Οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να αντέξουν «κούρεμα» έως 30%
Οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να αντέξουν ένα κούρεμα έως και 30% στα ελληνικά κρατικά ομόλογα που διατηρούν στα χαρτοφυλάκιά τους, όχι όμως σημαντικά μεγαλύτερο, είπαν την Πέμπτη ελληνικές τραπεζικές πηγές στο Reuters.
Οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να αντέξουν ένα κούρεμα έως και 30% στα ελληνικά κρατικά ομόλογα που διατηρούν στα χαρτοφυλάκιά τους, όχι όμως σημαντικά μεγαλύτερο, είπαν την Πέμπτη ελληνικές τραπεζικές πηγές.
«Οι τράπεζες μπορούν να αντέξουν ένα κούρεμα έως 30%, ένα κούρεμα όμως της τάξης του 50% θα προκαλούσε μεγάλες ζημίες και αν συμβεί θα πρέπει να υπάρξει ισχυρή στήριξη της οικονομίας», είπε υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Σύμφωνα με πηγές από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, σε περίπτωση που η διαγραφή χρέους θα ανέλθει στο 35% κάποιες τράπεζες θα τα καταφέρουν μόνες τους.
Βεβαίως, αυτό εξαρτάται και από τις ανάγκες που θα προκύψουν από την έρευνα που κάνει η Blackrock στα δανειακά χαρτοφυλάκια των τραπεζών.
Σε περίπτωση που η διαγραφή ανέλθει στο 45% όλες οι τράπεζες εκτιμάται ότι θα προσφύγουν στο ΤΧΣ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λίβανος: Ο Γκουτέρες καλεί «όλα τα μέρη» να τηρήσουν «πλήρως» την κατάπαυση του πυρός
- Τραμπ: Ο πάπας Λέων είναι ελεύθερος να λέει ό,τι θέλει, αλλά έχει αδυναμίες στην εξωτερική πολιτική
- Το Ιράν χαιρετίζει τη συμφωνία του Λιβάνου με το Ισραήλ – «Εντάσσεται» στην εκεχειρία με τις ΗΠΑ
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: – Παραιτηθείτε… – Δεν εκβιάζομαι…
- Η βαθμολογία στη Euroleague και τα σενάρια για τον Παναθηναϊκό
- Μπαρτζώκας: «Το επίπεδο της Euroleague είναι καλύτερο από ποτέ»