Μία νέα γενιά κινητήρων βενζίνης που θα συνδυάζουν την τεχνολογία του άμεσου ψεκασμού με την παρουσία υπερσυμπιεστών καυσαερίων εξελίσσει ήδη η GM, με σκοπό να βελτιώσει την απόδοση αλλά και να μειώσει τις ενεργειακές απαιτήσεις των προτάσεών της.

Οι τρικύλινδροι και τετρακύλινδροι κινητήρες, που μεταξύ άλλων θα εξοπλίσουν και τις προτάσεις της Chevrolet, θα διακρίνονται για το μικρό τους βάρος, τον περιορισμένο θόρυβο και τους σημαντικά λιγότερους κραδασμούς που θα παράγει η λειτουργία τους, ενώ η χωρητικότητά τους θα ξεκινά από τα 1.000 κ.εκ. και θα φτάνει τα 1.500 κ.εκ.

«Οι πελάτες μας σε όλο τον κόσμο επιζητούν τη μείωση της εξάρτησή τους από τα ορυκτά καύσιμα και τον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Εργαζόμαστε σκληρά εξελίσσοντας ηλεκτροκίνητες προτάσεις, ωστόσο, η αμεσότερη πρόοδος θα προέρθει από τη συνεχή εξέλιξη των κινητήρων εσωτερικής καύσης», δήλωσε ο Jim Federico, επικεφαλής για την εξέλιξη μικρών και ηλεκτροκίνητων οχημάτων της GM.

Η απλότητα στην κατασκευή των εν λόγω κινητήρων και η χρήση κοινών τμημάτων θα επιτρέπει την παραγωγή τους σε διαφορετικές εγκαταστάσεις που διατηρεί η GM σε όλο τον κόσμο.

Η τελευταία πρόκειται να ξεκινήσει μέσα στα επόμενα χρόνια, ωστόσο, η εμπορική διάθεση των νέων μοτέρ έχει τοποθετηθεί χρονικά στα τέλη της δεκαετίας.

auto.in.gr