Ο συνιδρυτής της Apple πέθανε από αναπνευστική παύση που συνδέεται με την επέκταση του καρκίνου του παγκρέατος, αναφέρει το πιστοποιητικό θανάτου του.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, επιβεβαιώθηκε πως ο Στιβ Τζομπς, άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στο Πάλο Άλτο, στο νότιο τμήμα του Σαν Φρανσίσκο.

Δεν πραγματοποιήθηκε νεκροψία.

Το πιστοποιητικό θανάτου αναφέρει ότι ο Στ.Τζομπς έπασχε από «μεταστατικό νευροενδοκρινική όγκο στο πάγκρεας».

Ο Τζομπς φέρεται να υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση ήπατος το 2009 για την αντιμετώπιση του καρκίνου, μία θεραπεία που είναι πιθανό να οδήγησε σε επιπλοκές.

Φόρος τιμής στον Τζομπς

Οι συνεργάτες του ανθρώπου που έδωσε ώθηση στην τεχνολογία και έκανε το δαγκωμένο μήλο ένα σύμβολο – φετίχ για τους λάτρεις της Apple, οργανώνουν στις 19 Οκτωβρίου μία τελετή – φόρο τιμής στον Στιβ Τζομπς, στο αμφιθέατρο της έδρας της εταιρείας στη Silicon Valley.

«Προετοιμάζουμε σύντομα μία γιορτή για μια ζωή εξαιρετική, αυτής του Στιβ , για τους υπαλλήλους της εταιρείας» είχε δηλώσει ο διευθυντής της Apple, Τιμ Κουκ, την ημέρα του θανάτου του φίλου και συνεργάτη του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό